Tarcinli Yildiz Kurabiye-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
zs.jpg

Malzeme: 1 yumurta akı, 80gr. pudra şekeri, 1 paket vanilyalı şeker, 1/3 tatlı kaşığı tarçın, bir fiske kakule tozu, 120-150 gr. kabuklarıyla çekilmiş fındık (aslında badem kullanılıyor ama ben fındıklı yaptım.)
Yumurta akını bir fiskecik tuzla kar olana kadar çırpın. Yavaş yavaş pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin (yumurta akı, şekeri ekledikten sonra sulanabilir). Bu karışımdan 2 çorba kaşığı ayırın, üzerini kapatın. Geri kalan şekerli karın içine vanilya, tarçın ve kakuleyi ekleyin. Çekilmiş fındığı azar azar ilave ederek karıştırın. (Fındık miktarı her zaman farklı oluyor. Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar fındık ekleyeceksiniz.) Temiz bir poşetin içinde yaklaşık 1cm. kalınlığında açın ve üstünü kapatarak buzdolabında 1 saat bekletin. Açılmış hamur iyice soğuduktan sonra kalıpla yıldızlar çıkarın. Pişirme kağıdının üzerine dizin. Fırını 120° C’ye ısıtın. Fırın ısınırken, yıldızların üzerine ayırdığınız yumurta akını sürün. 15 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 100° C’ye indirin ve 15 dakika daha pişirin. Eğer yumurta aklarının fırında sararmasından korkuyorsanız, pudra şekerini eklerken, 1-2 damla limon suyu da ekleyebilirsiniz.

ALINTI


bizim burda noelde cok meshurdur bunlar ve benim en cok severek yedigim tatlardandir ama genelde hazir alirim insallah bende denicem:eek:
 

su.ay

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.293
Tepki
1.545
Puan
113
Yaş
47
Konum
kayseri
çok değişik görünüyor.ben tarçınlı kurabiyeye bayılırım.sen deneyince bizimle paylaş. bende denerim.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
:hhhhhh:yorumlariniza saglik:hhhhhh:
su ayim denemek nasip olmadi daha
umarim denersem paylasirim canim:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst