Tarhana çorbası-Resimli

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
tarhana_corbasi.jpg


MALZEMELER
Yarım su bardağı tarhana
2 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
5 su bardağı et suyu veya su

HAZIRLANIŞI
İnce kıyılmış sarımsak ve salça yağda hafif kavrulur,soğuk su ilave edilir su ısınmadan tarhana katılır kaynayıncaya kadar
karıştırılır,tuz katılır,altı kısılarak 10 dk daha kaynatılır ve servis yapılır.



TARHANA - DENİZLİ
MALZEMELER
1 KG salçalık kırmızı biber
2 kg domates
500 gr karnıkara *börülce* veya kuru fasulye
1 kg soğan
2 kg süzme yoğurt
alabildiği kadar un
tuz,nane,kırmızı biber

YAPILIŞI
Soğan,domates kırmızı biber haşlanmış börülce veya kuru fasulye robattan geçirilir.Bu karışıma tuz ,yoğurt ve alabildiği kadar un konularak,kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamur temiz bir bez torbaya boşaltılır,ağzı sıkı kapatılarak serin bir yede bir hafta muhafaza edilir. Torbanın her gün altı üstüne getirilerek yumruklanır,bir hafta sonra temiz bir sofra bezine cevizden biraz büyük parçalar halinde serilir,ertasi güne kadar kurumaya bırakılır ,kuruyunca avalayarak un haline getirilir,kuruyana kadar bekletilir,gölgede kurutulursa daha iyi olur.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst