Arkadaşlar tarhun baharatını yeni keşfettim. Hem birçok yemekte kullanılabiliyor, hem birçok yararı ver hemde çok hoş bir tat ve aromaya sahip...
önce kullanım yerleri ve yararları:
Neredeyse hemen hemen her yemekte kullanmak mümkün. Ama özellikle tavuk, balık, yumurta, salata ve patatesle çok iyi gidiyor. Kremaya da çok lezzetli bir uyum yaratıyor.
Dünyaca ünlü aşçılar tadının yanında sağladığı faydalar için de bu baharatı çok tercih ediyor. İşte faydaları:
Vücutta biriken tuzu ve suyu atar.
Sindirim sorununu çözer
Sindirim salgılarını artırarak sindirimi kolaylaştırır.
Gaz giderir
İdrar sorununu çözer
Tonik etkisi var
İştah problemini yok eder
Mikroplara karşı korur
Kramp sorununu yok eder
Hıçkırıklar biter
Kansızlığı çözer
Vee bir çorba tarifi :
Tarhunlu Tarhana Çorbası :
5-6 bardak tavuk suyu
3,5 çorba kaşığı kuru tarhana (veya 2 çorba kaşığı yaş tarhana)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru tarhun otu
Yeterince tuz ve karabiber.
Öncelikle bir miktar suda tarhanayı açın. Kenarda bekletin. Daha sonra tavuk suyunu kaynatın. Açmış olduğunuz tarhanayı karıştıra karıştıra tavuk suyuna ilave edin. Ufak bir tavada tereyağını eritin içerisine tarhunu koyup bir taşım kaynatın. Altını kapatıp, çorbaların üzerinde gezdirin. Servis yapabilirsiniz.
önce kullanım yerleri ve yararları:
Neredeyse hemen hemen her yemekte kullanmak mümkün. Ama özellikle tavuk, balık, yumurta, salata ve patatesle çok iyi gidiyor. Kremaya da çok lezzetli bir uyum yaratıyor.
Dünyaca ünlü aşçılar tadının yanında sağladığı faydalar için de bu baharatı çok tercih ediyor. İşte faydaları:
Vücutta biriken tuzu ve suyu atar.
Sindirim sorununu çözer
Sindirim salgılarını artırarak sindirimi kolaylaştırır.
Gaz giderir
İdrar sorununu çözer
Tonik etkisi var
İştah problemini yok eder
Mikroplara karşı korur
Kramp sorununu yok eder
Hıçkırıklar biter
Kansızlığı çözer
Vee bir çorba tarifi :
Tarhunlu Tarhana Çorbası :
5-6 bardak tavuk suyu
3,5 çorba kaşığı kuru tarhana (veya 2 çorba kaşığı yaş tarhana)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru tarhun otu
Yeterince tuz ve karabiber.
Öncelikle bir miktar suda tarhanayı açın. Kenarda bekletin. Daha sonra tavuk suyunu kaynatın. Açmış olduğunuz tarhanayı karıştıra karıştıra tavuk suyuna ilave edin. Ufak bir tavada tereyağını eritin içerisine tarhunu koyup bir taşım kaynatın. Altını kapatıp, çorbaların üzerinde gezdirin. Servis yapabilirsiniz.