Tatar çorbası(resimli)

E

esmanur

Misafir
tatar_corbasi.jpg

Çorba için:

2 litre su
1,5 su bardağı tatar hamuru
1 kase Haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Çorbanın sosu için:

3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı karışık salça (domates+biber)
Tuz
Karabiber
kırmızı biber

Yapılışı:

1- 2 litre suyu kaynatın içine daha önce haşlanmış olan nohutları ekleyin, su kaynarken tatar hamuralarını suya atın.
2- Sos tenceresine tereyağını, salçayı ve baharatları alıp salça ezizlene kadar orta ateşte kavurun.
3- Kaynayan hamurların içine kavurduğunuz salçalı sosu ekleyin 3-4 dakika daha karıştırarak kaynatın. Sıcak servis yapın.ALINTI
 

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
51
Konum
isvicre
deyisik bir tarif emeinim güzeldir:eek: emegine saglik:hhhhhh:
Tatar hamuru ne oluyor canim hic duymadim:utandim:
 
OP
E

esmanur

Misafir
Tatar çorbasının orjinali versiyonu aynı mantı çorbası gibi. Çorba yapılmadan önce küçük kıymalı mantılar hazırlanıyor ve önceden haşlanmış nohut ile birlikte kaynatılıyor.

Köy pazarını gezerken bulduğum yufkacıda kıymasız ve kurutulmuş tatar hamurları vardı, nasıl yapacağımı sorduğumda bana iki tarifi kısaca anlattı. Tatar çorbası salça ile yapılabileceği gibi yoğurtla da yapılabiliyor. Hatta aynı makarna gibi haşlanarak servis edilebiliyor.

Ramazanda hazırladığım çorba oldukça beğenildi, umarım yakında hamurunu kendimin hazırladığı çorbalarda yapmaya fırsatım olur. Sevgiler…
bu bilgi sizi tatmin eder belki canım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst