Aşk Sancısı
Daimi Üye
Tavuk hepimizin evlerinde çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Ancak bununla birlikte özellikle yaz aylarında sık sık tavuk zehirlenmelerinden bahsedildiğini duyarız. Peki, bu çok lezzetli ve sağlıklı yiyecek nasıl oluyor da bizleri hastanelik edebilen bir zehir haline gelebiliyor? İşte size en sağlıklı tavuk saklama koşullarını anlatacağımız ipuçlarımız:
Öncelikle bilmemiz gereken şey bakterilerin proteinleri ne kadar çok sevdikleridir. Bu yüzden de uygun sıcaklığı buldukları anda proteinlere hızla saldırırlar ve üremeye başlarlar. Dolayısıyla tavuk da bu hızlı bozulmadan payını alan gıdalardandır.
Genel olarak taze bir tavuğun buzdolabında en fazla 3 gün saklanabileceği kuralı vardır. Bununla birlikte en doğrusu alındığı gün pişirmek ya da en çok bir gece bekletip ertesi gün pişirmektir. Tavuğun tazeliğinden emin olabilmek için mutlaka etiket üzerindeki son kullanma tarihini kontrol etmek gerekir.
Bunun dışında tavuğun tazeliğini bazı diğer yöntemlerle de kontrol edebiliriz:
Tavuğun rengi parlak pembe ise tazedir ve midenize gitmeye hazırdır. Eğer renk pembeden griye dönmüşse bu tavuğun bozulduğunu gösterir. Derhal çöpe atılmalıdır.
Bozulmuş tavuğun çok keskin ve ekşimsi bir kokusu vardır. Eğer tavuk bozuksa kokladığınızda bunu kesinlikle ayırt edebilirsiniz. Eğer siz de böyle bir kokuyla karşılaştıysanız lütfen o tavuğu derhal dolabınızdan uzaklaştırın.
Bir de önemli hatırlatma: Özellikle yaz aylarında pikniklerde çok tercih edilen bir ürün olan tavuk, piknik alanında sıcakta bekletilmeden pişirilmelidir. Hepinize afiyet ve sağlık dolu günler dileriz.