Aşk Sancısı
Daimi Üye
En sağlıklı etlerin başında gelen tavuk eti bazen pişirildiğinde sert olur. Bu durum özellikle köy tavuğu için geçerlidir. Köy tavuğu uzun süre kaynar, kaynar fakat kolay kolay pişmez. Eti diğerlerine göre biraz daha sert olur. Hepimizin yediği normal olarak bildiğimiz fabrika tavukları daha kolay pişer ancak yinede bir sertlik olabilir.
Pişirdiğiniz tavuk etinin sert olmamasını istiyorsanız, tavuğu haşlamadan yada kızartmadan yaklaşık 12 saat önce dışını ve içini bol bol şekerle ovun. Pişireceğiniz zamana kadar şekerle bekletin ve kızartmadan / haşlamadan önce bol su ile yıkayın, tüm şekerler aksın gitsin.
Bu şekilde hazırladığınız tavuk etinin ne kadar yumuşak olacağını göreceksiniz. Afiyet olsun!