pıtırcığım
Daimi Üye
görünümü alıntıdır...
kendi tarifimle yazıorum çok güsel oluo bir püf noktası tepsi veya borcama dökerken çok kalın olmaması ince olduğunda daha güsel oluyor denedim
malzemeler
50 gram margarin
1lt süt
1 su bardağı un
1 sü bardağı şeker
Nasıl Yapıyorum?
Margarini tencereye koyup eritmeye başlıyorum. Margarin eridikten sonra un katıyorum ve bir müddet karıştırarak kavuruyorum. Şekeri ekliyorum ve karıştırmaya devam ediyorum. Sütü yavaş yavaş ekliyorum.Hiç boş bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca bir müddet sonra tencereyi ocaktan alıyorum. Yarım saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakıyorum ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpıyorum. Sonra tepsi veya borcama döküyorum dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyorum.