Tavuk kokoreç
300 gr tavuk göğüs eti
6 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
6 sivri biber
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı kekik
3 domates
2 taze soğan
Tavuk etlerini haşlayıp soğumaya bırakın. Küp doğrayın. Bir tavada ayçiçeği yağıyla ince doğradığınız biberleri kavurun. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyin. Biber salçası, domates salçası, kimyon ve kekik ilave edip soteleyin. Tavukları ekleyip kavurmaya devam edin. En son kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve isteğe bağlı olarak ekmek ya da lavaş arasına yerleştirin. Doğradığınız taze soğanı ilave edip servis yapın.
Tavuk kokoreç artık hazır, afiyet olsun.
Lezzet