Tavuk Sarma

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.551
Puan
113
Konum
Kocaeli
Tavuk+Sarma_.JPG


Tavuk Sarma

Malzemeler :
2 adet tavuk göğsü
Yarım paket donmuş ıspanak
1 orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
Tuz ,karabiber,kekik
Sıvıyağ
Salça Sosu:
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz karabiber

Yapılışı :

Tavuk göğsünü alırken kasaptan inceltmesini ve hafifçe dövmesini isteyin.
Tavaya hafif sıvıyağ ekleyip üzerine ince doğranmış soğanı ekleyin.Hafif kavurduktan sonra ince doğranmış kırmızı biberi ekleyin.Daha sonra ıspanağı ekleyerek 5-7 dakika kavurun.Baharatlarını ekleyin.Soğuması için bir kenarda bekletin.
Tavuk parçalarını tezgahın üzerine yayın.Üzerine tuz serpiştirin.Her bir pasrçaya (büyüklüğüne göre)1 yemek kaşığı iç harçtan koyun.Daha sonra sıkı rulo şeklinde sarın.Bütün tavuk parçalarına aynı işlemi uygulayın.
Fırın tepsisine yerleştirin.
Sos için tavada tereyağı ve sıvıyağı karıştırarak eritin.Üzerine salça ve suyu ekleyin.Salçanın iyice cözülmesi için karıştırın.Sarımsağı rendeleyip baharatları ekleyin.2-3 dakika kaynatıp fırın tepsisindeki tavukların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 c fırında iyice kızarana kadar bekletyin.(ben yıldız şehriyeli pilav ile servis ettim)

Not:Tavukları rulo yaptıktan sonra 1 gece buzlukta bekletip ertesi gün buzu çözülmeden soslayıp fırına verirseniz daha lezzetli oluyor.

Afiyet Olsun...

IMG_5882.JPG


Tavuk+Sarma+%252814%2529.JPG


Tavuk+Sarma+%252813%2529.JPG


Alıntıdır.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst