MALZEMELER:
500 gr.Tavuk göğüs eti
1 adet soğan
3-4 adet sivri biber
2 adet domates
1 kaşık salçası
1 çay kaşığı köri (varsa)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
Tavuk etini kuşbaşı (tavla zarı büyüklüğünde) doğrayıp, tenceye sıvı yağ ve tavuk etlerini koyarak, hafif sulu kalıncaya kadar pişirelim.
İnce ince kıymış olduğumuz soğan ve sivri biberleri etlerin üzerine ekleyip karıştıralım. 5 dakika kadar ağzı kapalı pişirelim.
Daha sonra kabuğunu soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri ilave edelim.
Bir kasede baharatlar ve köriyi yarım bardak suda eritip domateslerin üzerine ekleyip tuzunu atıp, suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişen tavuk sotemizi sıcak olarak sunalım.
AFİYET OLSUN....