Tavuklu besamel soslu canelloni-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


TAVUKLU BEŞAMEL SOSLU CANNELLONİ

MALZEMELER:

  • 12 tane cannelloni
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 100 gram bezelye
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızıtozbiber
  • Karabiber
  • Karışık urfa baharatı
Beşamel Sosu İçin:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Kaşarpeyniri
YAPILIŞI:Tavuk göğsünü çok minik kuşbaşı halinde doğrayıp tencereye alalım.Yağda kavuralım.İçine tuzunu ve baharatını ekleyip bezelyeyide ilave edelim.Beşamel sos için unu yağda hafif kavuralım.İçine soğuk sütü koyup pişirelim.Göz göz olunca altını kapatıp tuzunu ilave edelim.Beşamelin yarısından fazlasını tavuk soteye ekleyip karıştıralım.Tuzlu kaynayan suda cannellonileri 5 dakika kadar haşlayalım.Süzelim. ( Aşağıdaki resim Cannelloni makarnası)


Cannellonilerin içine tavuklu karışımı doldurup fırın kabına dizelim.Hepsi bitince üstüne beşamel sosu döküp kaşar rendesi yayalım.Isıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst