Tavuklu Kek-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler

3 parca tavuk gogus eti ( kemiksiz, derisiz)
4 tane orta boy patates
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi un
3 yumurta
1/4 su bardagi zeytinyag
1 su bardagi rendelenmis kasar
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber, kori, kirmizi biber, kekik.
( sizin sevdiginiz baharatlarida ekleyebilirsiniz)


Hazirlanisi

- Once ellerimizi yikiyoruz tavugu ellemeden once.
- Tavuklarimizi kucuk kucuk dogruyoruz.
- Dograma isleminden sonra yine ellerimizi yikiyoruz.
- Patateslerimizi de tavuklar gibi ayni buyuklukte dogruyoruz.
- Buyukce bir kaseye aktarim baharatlarimizi ilave edip karistiriyoruz.
- Baska bir yerde 3 yumurtamizi, un, yag, yogurdu birlikte cirpiyoruz.
- Firina dayanikli bir tepsiyi yaglayip bu hamur karisiminin yarisini
dokuyoruz.
- Sonra bu karisimin uzerine baharatladigimiz tavuklu patatesli
karisimi dokuyoruz.
- Kalan hamur karisimini yeniden uzerine dokup , rendelenmis kasari
sepeleyelim ve isinmis firina surelim, 180 C 'de yaklasik 35-40 dk'da
pisti.

ALINTI

tavuklukek.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst