Tavuklu Sultan Kebabı-Bitter

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
65.090
Tepki
54.923
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
IMG_0548.jpeg


Merhabalar; İftar için hazırladıgım tavuklu Sultan Kebabı tarifim :selam:

Malzemeler;
1 adet yufka
400 gram tavuk gögüs
1 baş soğan
1 konserve garnitür
Baharatlar damak zevkinize göre.
Ben köri sosu ve bbq ekledim :kalp:
1/2 yemek kaşığı salça, tuz. Sıvı yağ.
Üzeri için rendelenmiş kaşar.

Besamel sos;
1/2 Yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
(Ben muskat kullandım)
IMG_0546.jpeg

Yapılışı;
Öncelikle tavukları doğrayıp tencerede hafif soteliyoruz.
Suyunu salıp biraz çekince soğanı ekleyin.
3-4 dakika kavurduktan sonra salça ve baharatları ekleyin.
Bir kaç dakika daha soteledikten sonra garnitürü ekleyip 4-5 dakika daha soteleyip altını kapatın.

Beşamel sos için önce tereyagını eritin unu ekleyip çırpın daha sonra muskat ekleyin cırpmaya devam ederken sütü yavaş yavaş ekleyebilirsiniz ozaman topaklanma olmuyor.

Daha sonra resimdeki gibi bir kase yardımıyla yufkayı 6 parçaya bölün isterseniz 4. Parçaya bende ilk kez yaptım biraz paralandı yufkalar cünkü sıcakken yaptım :) siz soguyunca yapın :kriz: (iftara yetişmek için.)
Yufkayı kase yerleştirip içi yerleştirip toparlayıp önceden yağladıgınız tepsiye ters çevirin.
Beşamel sos ve kaşarıda üzerine yayın.
Yaklaşık 200 derece fırında 35 dk pişirin.

Afiyet olsun :papatya:
IMG_0550.jpeg
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0542.jpeg
    IMG_0542.jpeg
    1,6 MB · Görüntüleme: 26
  • IMG_0545.jpeg
    IMG_0545.jpeg
    1,6 MB · Görüntüleme: 26
  • IMG_0547.jpeg
    IMG_0547.jpeg
    1,4 MB · Görüntüleme: 25
  • IMG_0556.jpeg
    5,4 MB · Görüntüleme: 25

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst