Merhabalar; İftar için hazırladıgım tavuklu Sultan Kebabı tarifim
Malzemeler;
1 adet yufka
400 gram tavuk gögüs
1 baş soğan
1 konserve garnitür
Baharatlar damak zevkinize göre.
Ben köri sosu ve bbq ekledim
1/2 yemek kaşığı salça, tuz. Sıvı yağ.
Üzeri için rendelenmiş kaşar.
Besamel sos;
1/2 Yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
(Ben muskat kullandım)
Yapılışı;
Öncelikle tavukları doğrayıp tencerede hafif soteliyoruz.
Suyunu salıp biraz çekince soğanı ekleyin.
3-4 dakika kavurduktan sonra salça ve baharatları ekleyin.
Bir kaç dakika daha soteledikten sonra garnitürü ekleyip 4-5 dakika daha soteleyip altını kapatın.
Beşamel sos için önce tereyagını eritin unu ekleyip çırpın daha sonra muskat ekleyin cırpmaya devam ederken sütü yavaş yavaş ekleyebilirsiniz ozaman topaklanma olmuyor.
Daha sonra resimdeki gibi bir kase yardımıyla yufkayı 6 parçaya bölün isterseniz 4. Parçaya bende ilk kez yaptım biraz paralandı yufkalar cünkü sıcakken yaptım siz soguyunca yapın (iftara yetişmek için.)
Yufkayı kase yerleştirip içi yerleştirip toparlayıp önceden yağladıgınız tepsiye ters çevirin.
Beşamel sos ve kaşarıda üzerine yayın.
Yaklaşık 200 derece fırında 35 dk pişirin.
Afiyet olsun