Tavuklu tantuni
Malzemeler:
*3 adet yeşil biber
*4 adet tavuk pirzola
*1 adet kuru soğan
*3 adet sarımsak
*2 adet lavaş
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı toz biber
*1 çay kaşığı kekik
yeni-yemekler-010.jpg
Garnitür için malzemeler:
*Yarım demet maydanoz
*2 domates
*1 adet kuru soğan
*2 çay kaşığı sumak
Nasıl hazırlanır?
Öncelikle tavuk pirzola küçük parçalara ayrılıp sotelenir. Suyunu çektikten sonra sıvı yağ eklenir. Ardından temizlenip küp küp hazırlanmış olan soğan ve yeşil biberler tencereye eklenir. Sotelemeye devam edilir. Et suyunu çektikçe sonra ara ara su ilavesi yapabilirsiniz. Pişmesine yakın tüm baharatlar ve tuz ilave edilip kapatabilirsiniz. İç harç hazırlandıktan sonra lavaşların arasına harçtan ve garnitürden istediğiniz kadar koyarak çocuklarınıza servis edebilirsiniz. Yanına güzel bir ayran ile son derece sağlıklı bir lezzet olacağından eminim.