incitanemtuana
Daimi Üye
corba yarismamiza ben bu tarifimle katilayim derken
esim ve kizim sebze taneli corbamla katilmami istediler
lezzet dergisinden alinti bir tariftir
denemenizi kessinlikle tavsiye ederim
taptaze baharatlarin enfes birlesimi ve yayilan o kokusu tavuklarla süper bir lezzet oluyo:catalbicak:
malzemeler:
1adet pilic gögsü
5-6dal taze feslegen
5-6dal kekik
5-6dal nane
5-6dal dereotu
3yemek kasigi tereyagi
4yemek kasigi un
4bardak tavuk suyu(yada 4su bardagi suya 1adet tavuk bullyon)
1bardak süt
1bardak krema
tuz
hazirlanisi:
2yemek kasigi tereyagini tencereye alip yanmamasina özen göstererek kizdirin.
unu yaga ekleyerek kisik ateste un köpürüp beyazlasana kadar yaklasik 2dakika kavurun.
kavrulan una tavuk suyunu ve sütü ekleyin ve orta ateste ara sira karistirarak kaynamaya brakin,bir tasim kaynayinca ocagi iyice kisip kaynatmaya dvm edin.
tavuk gögsünü minik küpler halinde dograyin,
baharatlarin hepsini cok ince kiyin.
ayri bir tavada tereyagini eritin
dogradiginiz tavugu ilave edip pembelesene kadar 1-2dakika soteleyin.
üzerine taze baharatlari ekleyip
bir iki kez karistirin ve
kaynamakta olan corbaniza aktarin.
corbaniza kremayida ekleyip
kisik ateste
1-2dakika daha kaynatin
ve sicak olarak servis yapin
AFIYET OLSUN:catalbicak:
Uploaded with
esim ve kizim sebze taneli corbamla katilmami istediler
lezzet dergisinden alinti bir tariftir
denemenizi kessinlikle tavsiye ederim
taptaze baharatlarin enfes birlesimi ve yayilan o kokusu tavuklarla süper bir lezzet oluyo:catalbicak:
malzemeler:
1adet pilic gögsü
5-6dal taze feslegen
5-6dal kekik
5-6dal nane
5-6dal dereotu
3yemek kasigi tereyagi
4yemek kasigi un
4bardak tavuk suyu(yada 4su bardagi suya 1adet tavuk bullyon)
1bardak süt
1bardak krema
tuz
hazirlanisi:
2yemek kasigi tereyagini tencereye alip yanmamasina özen göstererek kizdirin.
unu yaga ekleyerek kisik ateste un köpürüp beyazlasana kadar yaklasik 2dakika kavurun.
kavrulan una tavuk suyunu ve sütü ekleyin ve orta ateste ara sira karistirarak kaynamaya brakin,bir tasim kaynayinca ocagi iyice kisip kaynatmaya dvm edin.
tavuk gögsünü minik küpler halinde dograyin,
baharatlarin hepsini cok ince kiyin.
ayri bir tavada tereyagini eritin
dogradiginiz tavugu ilave edip pembelesene kadar 1-2dakika soteleyin.
üzerine taze baharatlari ekleyip
bir iki kez karistirin ve
kaynamakta olan corbaniza aktarin.
corbaniza kremayida ekleyip
kisik ateste
1-2dakika daha kaynatin
ve sicak olarak servis yapin
AFIYET OLSUN:catalbicak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Uploaded with
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.