Taze Çökelek

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
Malzemeler :

1 Kg Ekşimiş Yoğurt ya da Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz

Hazırlanışı :

Yoğurdunuzu ya da sütünüzü mümkünse teflon kaplı bir tencereye alarak çok kısık ateşte pişirin. Bu esnada tahta bir kaşıkla arada bir karıştırabilirsiniz.

Kaynayıp yavaş yavaş kesilmeye ve topaklanmaya başlarken eğer üzerinde köpük oluşursa kaşığınız ile bu köpükleri alın. Dilerseniz bu aşamada biraz tuz ve tereyağı ilavesi de yapabilirsiniz.

Çökeleğiniz iyice topaklandığında ve sertleştiğinde ince tel eleğe alarak suyunu süzün. Daha sonra tekrar tencereye alarak kalan suyunu da buharlaştırmak için karıştırarak pişirin.

Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra ister kahvaltıda taze olarak, isterseniz böreklerinizde kullanabilirsiniz.
alıntıı...
HPIM6602-300x223.jpg
 

maren

Daimi Üye
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
1.181
Tepki
1.426
Puan
113
Konum
yurtdisi
bizim yöremizde bu cökelek cok meshurdur genelde icine baharat katilarak kurutulur.
paylasimin icin tesekur ederim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst