Uzun süre teknolojik ürünler ile vakit geçiren çocukların, kalp krizi riskini arttığını söylüyor uzmanlar bakalım daha hangi uyarılarda bulunuyorlar....
Amerikan kalp derneği, odalarından teknolojik ürünler bulunan çocukların bu ürünler ile fazla vakit geçrdikleri için uyku düzenin olmadığı ve bunun da kalp krizi hastalıklarının riskinin arttırdığını açıkladı.
Ailelerinden, çevresindekilerden ve arkadaşlarından gördükleri dijital cihazları isteyen çocuklar, kısa sürede odalarını teknoloji çöplüğüne çeviriyorlar ve cihazlarla geçirdikleri vakit yüzünden iyi uyuyamıyorlar.
Amerikan Kalp Derneğinin hazırladığı açıklamada, 13-16 yaş arası günde 6,5 saatten az uyuduğu taktirde, ileride yüksek tansiyon gibi sorunların beklediğine de belirtti.
Açıklmada,çocukları sağlıki konuda tehdit eden durumdan kurtulmaları için odalarında ki cihazların kaldırılması gerektiğini çünkü odalarında TV olan çocuklarında daha fazla abur tükettikleri, gece kalkıp film izledikleri, cep telefonları olanların arkadaşları ile gece msjlaştıkları ve müzik çaları olanların müzik dinledikleri için uyku düzensizliği olduğunu söyledi. Araştırmaya göre, çocukların büyük bölümü, 8-9 saatlik uyku uyumalarının şart olduğunu kaydetti.
Minnesota Üniversitesi Halk Sağlığı bölümündeki bazı araştırmacıların açılmasına göre de odalarında televizyon bulunan çocuklar, bulunmayanlara göre daha çok abur cubur tüketiyor ve daha az fizik kültür aktivitesinde bulunuyor dedi.