:catalbicak:TEL KADAYIF:
Malzemeler:
300 gr tel kadayıf 2,5 çorba kaşığı (50 gr) tereyağı 2,5 çorba kaşığı (50 gr) margarin 2,5 çorba kaşığı (40 gr) çekilmiş ceviz içi Şurup için 4,5 su bardağı (750 gr) şeker 4 su bardağı (800 gr) su Yarım limon
Hazırlanışı:
Tel kadayıfı pişirme: 1- Tel kadayıf elden geçirilerek tel tel olması sağlanır ve ikiye ayrılır. 2- Tereyağıyla margarin, birlikte, eritilip yarısı kadayıfın bir bölümünün üzerine, diğer yarısı da diğer bölümüne gerdirerek dökülür. 3- Parmak uçlarıyla karıştırılarak, ilk bölüme yağı yedirilip tepsiye, eşit kalınlıkta döşenir ve üzerine bastırılarak, her tarafının aynı incelikte olması sağlanır. 4- Üzerine çekilmiş ceviz içi serpilir. 5- Diğer kadayıfın yarısına da, aynı şekilde, yağ yedirilip cevizli kadayıfın üzerine, eşit incelikte, döşenir. 6- Tekrar kadayıfın üzerine, el içiyle veya düz bir cisimle bastırarak kadayıfın kalınlığı 1,5-2 cm kalınlıkta olması sağlanır. 7- 180 derecede kızdırılmış fırına verilerek 50-55 dk yavaş yavaş kızararak pişmesi sağlanır. 8- Kadayıf pişedursun. Şurup hazırlama 1- 750 gr şeker + 800 gr su + 2 mercimek büyüklüğünde limon tuzu veya yarım limonun suyu 30 dakika civarı yavaş yavaş kaynatılarak şurup hazırlanır Tel kadayıfı şuruplama: 1- Tel kadayıf pişer pişmez fırından alınıp üzerine sıcak şurubun hepsi dökülüp üzeri başka bir tepsi veya düz bir kapakla örtülüp soğutulur. 2- Yani; şuruplama esnasında, hem kadayıf, hem de şurubun sıcak olması gerekir. :catalbicak:
Malzemeler:
300 gr tel kadayıf 2,5 çorba kaşığı (50 gr) tereyağı 2,5 çorba kaşığı (50 gr) margarin 2,5 çorba kaşığı (40 gr) çekilmiş ceviz içi Şurup için 4,5 su bardağı (750 gr) şeker 4 su bardağı (800 gr) su Yarım limon
Hazırlanışı:
Tel kadayıfı pişirme: 1- Tel kadayıf elden geçirilerek tel tel olması sağlanır ve ikiye ayrılır. 2- Tereyağıyla margarin, birlikte, eritilip yarısı kadayıfın bir bölümünün üzerine, diğer yarısı da diğer bölümüne gerdirerek dökülür. 3- Parmak uçlarıyla karıştırılarak, ilk bölüme yağı yedirilip tepsiye, eşit kalınlıkta döşenir ve üzerine bastırılarak, her tarafının aynı incelikte olması sağlanır. 4- Üzerine çekilmiş ceviz içi serpilir. 5- Diğer kadayıfın yarısına da, aynı şekilde, yağ yedirilip cevizli kadayıfın üzerine, eşit incelikte, döşenir. 6- Tekrar kadayıfın üzerine, el içiyle veya düz bir cisimle bastırarak kadayıfın kalınlığı 1,5-2 cm kalınlıkta olması sağlanır. 7- 180 derecede kızdırılmış fırına verilerek 50-55 dk yavaş yavaş kızararak pişmesi sağlanır. 8- Kadayıf pişedursun. Şurup hazırlama 1- 750 gr şeker + 800 gr su + 2 mercimek büyüklüğünde limon tuzu veya yarım limonun suyu 30 dakika civarı yavaş yavaş kaynatılarak şurup hazırlanır Tel kadayıfı şuruplama: 1- Tel kadayıf pişer pişmez fırından alınıp üzerine sıcak şurubun hepsi dökülüp üzeri başka bir tepsi veya düz bir kapakla örtülüp soğutulur. 2- Yani; şuruplama esnasında, hem kadayıf, hem de şurubun sıcak olması gerekir. :catalbicak: