Telefonla konuşmak zina yapmak mı?

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
ceptel.jpg

Telefonla konuşmak zina yapmak mı?

Yargıtay, boşanma davasında suçlanan kadının arkadaşıyla telefonla görüşmesinin, arabasına binmesinin ‘zina yaptığı’ şeklinde dikkate alınamayacağına karar verdi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bir boşanma davasında, davalı kadının aynı işyerinde çalıştığı bir erkek arkadaşıyla telefonla görüşmesinin, mesaj göndermesinin ve bu kişinin arabasına binmiş olmasının zina yaptığı anlamına gelmeyeceğine karar verdi. Kadının çeyiz olarak getirdiği beyaz eşyayı boşanma kararından sonra alması gerektiğine de hükmedildi.
Mersin’de yaşayan bir çift karşılıklı olarak boşanma davası açtı. Hem davalı hem davacı olan koca, eşinin zina yaptığını ileri sürdü. Koca zinaya delil olarak eşinin, erkek iş arkadaşının arabasına binmesini, telefonda konuşmasını ve mesajlaşmasını delil olarak gösterdi.
Mersin 3. Aile Mahkemesi, kocanın bu iddiasını yerinde bularak zina nedeniyle çiftin boşanmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca dava konusu yapılan buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırınlı ocağın kocada kalmasına da karar verdi.
‘Bu zinayı göstermez’
Zinayla suçlanan kadının kararı temyiz etmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise dosyada kadının zina yaptığına ilişkin yeterli kanıt bulunmadığı sonucuna vardı. Kararda, “Aynı işyerinde çalışan bir başka erkekle telefonla görüşme, mesaj gönderme ve bu kişinin arabasına binmiş olma, zinaya delalet eden davranışlar niteliğinde değildir. Zina sübut bulmamıştır. Açıklanan nedenle davalı-davacnın zina sebebine dayanan boşanma davasının reddi gerekirken yetersiz gerekçe ile yazılı şekilde hüküm kurulması doğru bulunmamıştır” denildi.
Çeyiz kararı
Daire, dava konusu yapılan buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırınlı ocağın kadın tarafından evlilik birliğine çeyiz olarak getirildiğini belirterek, bu eşyaların kadına ait olduğu, kocanın babasının evinde kalan bu eşyaların kadına iadesinin gerektiğini de bildirdi. Daire, bu gerekçelerle yerel mahkeme kararını bozdu.

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
telle konuşmak zina yapmak değildir tamam da kadın kocasını gerçekten aldatıyosa bu zinadır buna da telefon bi ispat olamaz

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Sirf bir arkadasi ile telefonda konusmasi elbette zina sayilmaz bence. :eek:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Her erkek ayni degil canim, ona göre sec evlenecegin erkegi. -ayse

Tepki
16
Her erkek ayni degil canim, ona göre sec evlenecegin erkegi. -ayse

evleneceğim erkek yok canım benim ben biraz şıpsevdiyimdir büyük konişiyim ama beni kendine bağlayabilecek bi erkek yok sanırım.. şuan 3gündür biriyle çıkıyorum dk başı arıyo ve bıkmış durumdayım telefonu kapatcam kapatamıyorum tılsım zırt bırt arıyıp kontrol ediyo diye uyuyorum sanıyo suan yani gelemiyorum sıkıntıya.. erkekler dert valla en iyisi mesleğini eline al otur anacığının dibinde :D gerçi ben üst katındayım ama olsun yanındayım :D

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Öyle deme canim, insan hep 20 yasinda kalmiyor. Seneler anlamadan geciyor ve insani bu sefer yalnizlik korkusu sariyor. Maalesef anne baba hep yanimizda olamayacak canim. Cocuk sevgiside bambaska zaten. :eek:

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
evleneceğim erkek yok canım benim ben biraz şıpsevdiyimdir büyük konişiyim ama beni kendine bağlayabilecek bi erkek yok sanırım.. şuan 3gündür biriyle çıkıyorum dk başı arıyo ve bıkmış durumdayım telefonu kapatcam kapatamıyorum tılsım zırt bırt arıyıp kontrol ediyo diye uyuyorum sanıyo suan yani gelemiyorum sıkıntıya.. erkekler dert valla en iyisi mesleğini eline al otur anacığının dibinde :D gerçi ben üst katındayım ama olsun yanındayım :D

Daha yaşın genç canım,ilerleyen yıllarda fikrinin dğeişeceğine eminim:eek:

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
eeeeeeee o zaman benide boşasın eşim ben her zaman çocukların öğretmenleriyle telefonda konuşuyorum
evime marketten su istiyorum
o zaman aman alllahım yoksa ben kötü garımıyımmmmmm inanmıyorum :sok
ne hallere günlere kaldık ya

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
eeeeeeee o zaman benide boşasın eşim ben her zaman çocukların öğretmenleriyle telefonda konuşuyorum
evime marketten su istiyorum
o zaman aman alllahım yoksa ben kötü garımıyımmmmmm inanmıyorum :sok
ne hallere günlere kaldık ya

kötü kadınn:) eşin bu yorumu mahkemeye delil olarak sunarsa yandın bizi de şahit:)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar