Tencere Köftesi Tarifi

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


Malzemeler,
  • 300 gr dana kıyma
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 patates
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı,
  1. Kıyma, ekmek içi, rendelenmiş soğan ve sarımsağa karabiber, kimyon ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek iyice yoğurun.
  2. Elde ettiğiniz karşımı avucunuzun içinde yuvarlayarak yassı şekil verin.
  3. Geniş bir tencereye yağınızın yarısını ekleyip üzerine köftelerinizi dizin.
  4. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve halka şeklinde doğrayıp köftelerin üzerine dizin.
  5. Sivri biberleri ortadan ikiye bölüp bütün halde patateslerin üzerlerine yerleştirin.
  6. En üste de kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyin.
  7. Tuz ve yağın kalanını ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin.
  8. Patatesler yumuşamaya başladıklarında salçayı yarım bardak sıcak su içinde eritip kekikle ve 1 çay kaşığı tuzla birlikte tencereye ilave edin.
  9. Patatesler tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst