Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler,
- 300 gr dana kıyma
- 1 dilim bayat ekmek içi
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 patates
- 3 sivri biber
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Kıyma, ekmek içi, rendelenmiş soğan ve sarımsağa karabiber, kimyon ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek iyice yoğurun.
- Elde ettiğiniz karşımı avucunuzun içinde yuvarlayarak yassı şekil verin.
- Geniş bir tencereye yağınızın yarısını ekleyip üzerine köftelerinizi dizin.
- Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve halka şeklinde doğrayıp köftelerin üzerine dizin.
- Sivri biberleri ortadan ikiye bölüp bütün halde patateslerin üzerlerine yerleştirin.
- En üste de kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyin.
- Tuz ve yağın kalanını ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin.
- Patatesler yumuşamaya başladıklarında salçayı yarım bardak sıcak su içinde eritip kekikle ve 1 çay kaşığı tuzla birlikte tencereye ilave edin.
- Patatesler tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.