Tepside Erikli Pasta-Pflaumen Blechkuchen-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre



Malzmeler (dikdörtgen kenarları tırtıklı borcam için)
2 adet yumurta
125 gr şeker
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yemek kaşığı soğuk su
minicik tuz
1 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un

*hamurun üzerine 1 yemek kaşığı şekerle çırpılmış süt kaymağı
(yoksa pişmiş puding veya çırpılmış dolgu kreması)

1,5 kg erik
2 yemek kaşığı kalem badem
hamura katmak için minicik tarçın
eriklerin üzerine gezdirmek için, 1 yemek kaşığı bal veya
erik reçeli suyu

Hazırlanışı
Hamur için gerekli malzemeler yoğrulur.

Hamurdan küçük bir kase kadar ayrılıp,tarçın eklenip yoğrulup
bekletilir.

Borcam yağlanıp hamur borcama döşenir.

Üzerine krema döşenir.

Üzerine erikler yerleştirilip,bal veya reçel suyu üzerlerine gezdirilir.

Kalan minik hamur ve badem eriklerin üzerine serpiştirilir.

175 c de yaklaşık 30-35 dk pişirilir.

Ilındıktan sonra krema ile servis edilir.

Not:Umarım sizlerde deneyip afiyetle yersiniz..



ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst