Terbiyeli Kereviz Tarifi
1 adet. Orta boy kereviz,
1 ad. Havuç,
1 ad. Yumurta,
3 yemek kaşığı zeytin yağ,
1-2 diş sarımsak,
1 ad. Soğan,
1 ad. Limon suyu, tuz,
1 çay. k toz şeker.
Hazırlanışı:
Öncelikle soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayalım, sonra kerevizi ve havucu güzelce soyarak yıkayalım kerevizin ortasını oyarak havucu içine koyalım ve beraber dilimleyelim, hepsini bir tencereye koyalım üzerine tuzunu ve bir çay kaşığı toz şekeri koyalım, zeytin yağı üzerinde gezdirelim, üzerini örtecek kadar suyunu ve 1/2 limon suyunu, ilave ederek 20-25 dakika havuç ve kereviz yumuşayıncaya kadar pişirelim,
Terbiyesi:
Yumurtayı bir fiske tuzla çırpalım içine limon suyunu katarak karıştıralım ve karıştıra karıştıra tencereye dökelim iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğutarak servis edelim.Afiyet olsun
Alıntı