incitanemtuana
Daimi Üye
malzeme
yarim tavuk
1 cay bardagi dolusu tepeleme pirinc
3 yumurta sarisi
1 limonun suyu
3 yemek kasigi tereyag
yarim bag maydanoz
tuz karabiber
yapilisi
tavugu yikayip üzerini gececek kadar su koyup düdüklüde haslayin.daha sonra tel süzgecten suyunu süzüp etlerini biraz iri parcalar halinde didikleyin .süzdügünüz tavuk suyunu yaklasik 2 ,5 litreye tamamlayip ocaga koyup kaynatin. icersine tuz karabiber ve pirinci koyup pirincler yumsayincaya kadar pisirin en son didiklediginiz tavuk etlerini ekleyip bir on dakika daha pisirin .
diger tarafta bir kasede yumurta sarilarini limon suyu ile birlikte cirpin .pisen corbanizi ocaktan cekip hazirladiginiz yumurta limon karisimina, corbanizdan bir kepce ekleyip karistirin.bu karisimi daha sonra corbaniza geri ilave edip karistirin. tekrar ocaga koymayin
en son bir tavada tereyagini hafif kahverenci oluncaya kadar kizdiripbiraz karabiber serpistrin corbaniza ilave edin üzerine kiyilmis maydanoz ekleyip biraz dinledirip servis yapin
afiyet olsun
ALINTI