Aslı Oktay
Daimi Üye
Tiramisu (pandispanyali)
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s480x480/417766_10200509859616225_1479282268_n.jpg
Pandispanyasi icin:
4 adet yumurta
4 fincan un
4 fincan toz seker
1 fincan nisasta
2 yemek kasigi siviyag
3 yemek kasigi kaynar su
kabartma tozu vanilin
pandispanyayi islatmak icin :
3 yemek kasigi nescafe
2 yemek kasigi seker
scak su
kremasi:
1 litre sut
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
vanilin
200 gr'lik labne peyniri
yapilisi:
yumurtalarin sarisini beyazindan ayirip seker ve vanilinle beyazlarini mikserle cirpin, seker eriyince sarilarini sivi yagi vanilin ve nisatayi ilave edip tekrar cirpin. sonrasinda unu kabartma tozunu ve kaynar suyu ilave edip bu sefer tahta bir kasikla karistirip yagli borcam veya kelepceli kaliba dokerek 150 dercellik firinda pisirin
kekiniz soguduktan sonra ikiye boldugunuz kekin alt tabanina, hazirlamis oldugunuz nescafeyi ilik bir sekilde once bir kismini muhallebiden sonra kekin ust kismina yedirin
kremayi labne peyniri haric orta ateste muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirin ocaktan indirdikten sonra labne peynirini muhallebiye ilave edin
hazirlamis oldugunuz kremayi kekin ortasina ve ust kismina yedirdikten sonra 2 saat dolapta bekletin servis ederken uzerine kakao serpin
Afiyet olsun...
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s480x480/417766_10200509859616225_1479282268_n.jpg
Pandispanyasi icin:
4 adet yumurta
4 fincan un
4 fincan toz seker
1 fincan nisasta
2 yemek kasigi siviyag
3 yemek kasigi kaynar su
kabartma tozu vanilin
pandispanyayi islatmak icin :
3 yemek kasigi nescafe
2 yemek kasigi seker
scak su
kremasi:
1 litre sut
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
vanilin
200 gr'lik labne peyniri
yapilisi:
yumurtalarin sarisini beyazindan ayirip seker ve vanilinle beyazlarini mikserle cirpin, seker eriyince sarilarini sivi yagi vanilin ve nisatayi ilave edip tekrar cirpin. sonrasinda unu kabartma tozunu ve kaynar suyu ilave edip bu sefer tahta bir kasikla karistirip yagli borcam veya kelepceli kaliba dokerek 150 dercellik firinda pisirin
kekiniz soguduktan sonra ikiye boldugunuz kekin alt tabanina, hazirlamis oldugunuz nescafeyi ilik bir sekilde once bir kismini muhallebiden sonra kekin ust kismina yedirin
kremayi labne peyniri haric orta ateste muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirin ocaktan indirdikten sonra labne peynirini muhallebiye ilave edin
hazirlamis oldugunuz kremayi kekin ortasina ve ust kismina yedirdikten sonra 2 saat dolapta bekletin servis ederken uzerine kakao serpin
Afiyet olsun...