Toplu iğneyle motif yapımı

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
attachment.php

Toplu iğne kutusundaki iğgneler ipi dolamamız gerekiyor.40 tane iğne var.Nasıl dolıyacaz onu anlatayım; önce kutunun ortasında delik olmalı yoksa açın ipi ordan geçirin (birazcık), baş parmağınızla ortada ipi sıkıştırınki kaymasın.İpimizi iğneye karşılıklı olrarak parmağımızın üstüne dolayın ki bol sarılsın 2 sefer dolyarak saat yönüne doğru doluyoruz.
attachment.php

Dolama işi bittikten sonra 1,5 metre kadar ipimizi kesiyoruz.Resimde de olduğu gibi 1 iğne üstten 1 iğne atlan sıkıca hasır örgü şeklinde 4 sıra dönüyoruz.Dönme işi bitince iğne oyasında ki düğüm tekniği ile bağlayın.
attachment.php

2. sıra için 4lü olarak iğneği toplayıp, iğne oyasındaki düğümle bağlıyoruz.Böyle devam ediyor.

3. sırada 2li iğne toplayarak düğümlüyoruz.

son sıra ise 1 iğnede 4ip diğer iğnede de 4 ip var,her iğneden 2şer ipi olarak birleştirip bağlıyoruz.

275mnewr.jpg

alıntı

-sumeyye

Daimi Üye
Tepki
4.990
bu dantelden bende yaptım hemde iki tane yapmak çok zevkli nette anlatımlı var ben netten buldum ve yaptım başkada var resim de elime bu geçti şimdi
dudnp.jpg

OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
çok güzel yapmışsın emeğine sağlık,çabuk yapılıyor mu peki mesela günde kaçtane yaptın?

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.844
Hmm modeli görmüştüm ama toplu iğneyle yapıldığını ilk defa duyuyorum çok enteresanmış :eek:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar