Ankara Volkswagen Fun Club ve Ankara Otistik Bireyler Derneği'nin düzenlediği sevgi konvoyunda buluşan otistik çocuklar Volkswagen'lerle Başkent turu attı. Volkswagen'lerle Atatürk Kültür Merkezi'nin önünden konvoya başlayan 21 otistik çocuk ve ailesi, sırasıyla Anıtkabir, Meclis, Kuğulu Park, Kızılay ve eski Meclis güzergahını takip etti.
Ankara Volkswagen Fun Club ve Ankara Otistik Bireyler Derneği Atatürk Kültür Merkezi önünde otistik çocuklar için bir araya geldi. Otistik çocuklar ve aileleriyle birlikte Volkswagen'lerle Ankara turu atmak için buluşan Ankara Volkswagen Fun Club ve Ankara Otistik Bireyler Derneği üyeleri, otistik çocukların sorunlarına dikkat çekmek ve ilgi uyandırmak için bu etkinliğe karar verdiklerini söyledi. Etkinlik hakkında bilgi veren Ankara Volkswagen Fun Club Başkanı Olgun Şensoy, "Bugün İzmir, Ankara,
İstanbul olmak üzere aynı saatte otistik çocuklara ilgi çekmek için Ankara Volkswagen Fun Club olarak böyle bir karar aldık. Bu kardeşlerimizle birlikte küçük bir şehir turu atarak, otizm hakkında en azından ilgi uyandırmak istiyoruz. Vosvos dostlarımızla, otistik dostlarımızla hayatı güzelleştirmek için küçük bir şehir turu atacağız" dedi.
Ankara Otistik Bireyler Derneği Başkanı Güzide Tekeş ise etkinlik hakkında "Çok renkli ve tipik arabalar olduğu için dikkat çekeceğine inanıyorum. Otizm bir sosyal farklılık diyebiliriz. Otistik bireyler iletişimde sıkıntısı olan, davranış sorunları olan bireyler. Aslında belki de onların özünden bakıldığında dünya biraz da onların gördüğü gibi olmalı diye düşünüyorum. Çünkü çok duru ve yalınlar. İçlerinde herhangi bir kötülük barındırmayan, gördüklerini gerçek kabul eden bireyler. Bugün her alanda çok
ciddi sorunlarımız var. Başta eğitim olmak üzere, hele hele 4+4+4'le eğitime büyük bir darbe aldık" diye konuştu.
Aileler ise bu etkinlikten çok mutlu olduklarını belirterek, "Bu etkinlik çocuklarımızın sosyalleşmesi açısından çok hoşumuza gidiyor. Böyle bir etkinlik onları da mutlu ediyor. Ben mesela oğluma dün dedim Volkswagen'e bineceğiz, gezeceğiz, tur atacağız diye, onun heyecanıyla her telefon konuşmasında herkese bahsetti. İnsanların bizi anlamaları, böyle etkinliklerle daha çok gündeme gelmemiz çok güzel bir olay. Keşke daha çok olsa, daha çok basında yer alsak. İnsanların bakış açıları da değişiyor. Biz de
çok rahat ediyoruz. Çocuklar için de gayet mutluluk verici bir olay" ifadelerini kullandılar.
Tosbalar Otostik Çocuklar İçin Başkent Turu Attı başlıklı ve Ankara Volkswagen Fun Club ve Ankara Otistik Bireyler Derneği'nin düzenlediği sevgi konvoyunda buluşan otistik çocuklar Volkswagen'lerle Başkent turu attı.