GÜLÇİN
Daimi Üye
TRABZON HAMSIKÖY SÜTLACI
Malzemeler:
2 litre süt, 1 su barda ı pirinç, arzuya göre şeker
Yapılışı:
Süt kaynatılır, pirinç yıkanıp ilave edilir. Pirinç iyice yumuşayınca şeker ilave edilir. Koyulaşınca ateşten alınır. Fırına dayanıklı kaplarda fırınlanır
Firinlandiktan sonra sogumaya alinir gerekirse üzerine ögütülmüs findik dökülerek servise sunulur
Malzemeler:
2 litre süt, 1 su barda ı pirinç, arzuya göre şeker
Yapılışı:
Süt kaynatılır, pirinç yıkanıp ilave edilir. Pirinç iyice yumuşayınca şeker ilave edilir. Koyulaşınca ateşten alınır. Fırına dayanıklı kaplarda fırınlanır
Firinlandiktan sonra sogumaya alinir gerekirse üzerine ögütülmüs findik dökülerek servise sunulur