Trufflu çikolatalı pasta

lady_pacino

Aktif Üye
Katılım
28 Aralık 2009
Mesajlar
63
Tepki
134
Puan
33
Yaş
39
Konum
İSTANBUL
MALZEMELER
pandispanya:•225 gr tuzsuz margarin veya tereyağı

•225 gr tozşeker

•4 orta boy yumurta

•3 çorba kaşığı süt

•300 gr un

•2 çay kaşığı vanilya

•3 çorba kaşığı limon veya portakal suyu

•1 paket kabartma tozu

arasına:180 gr bitter kuvertur çikolata parçalanmış

¼ su bardağı süt

55 gr (4 yemek kaşığı) tereyağ

1 yumurta sarısı

250 ml soğuk krema

(herzamanki tarifim)

üzerine:2 paket krem şanti

1,5 bardak soğuk süt

2 paket krema sertleştirici

2paket sıvı krema 40 gr pudra şekeri.

üzerine truff:200 gr sütlü + 200 gr bitter küvertur

350 ml sıvı krema

istediğiniz miktarda çikolatalı kek

üzeri için ; 100 gr sütlü + 100 gr beyaz küvertur

YAPILIŞI
pandispanya(trufflarla beraber 1 gün evvelden yapılır):Yağımızın ve yumurtalarımızın oda ısısında beklemiş olmasına dikkat edelim.

Fırınımızı 160 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yağı ve şekeri çırpma ile başlayalım. Özellikle yağın oda ısısında bekletilmiş hatta yumuşamış olması , bu aşamadaki işlemimizi çok kolaylaştıracaktır. Yağın ve şekerin birbirine çok iyi karışması gerekmektedir. Tam homojen bir kıvam almalı, neredeyse şekerler içerisinde hiç gözükmemelidir Bu aşama uzun sürebilir. Bu yüzden Kitchen-Aid çalışmak daha işinizi kolaylaştırır. Ama yoksa, yumuşamış bir yağ kullanmak zamandan tasarrufuda salayacaktır.

2- Ayrı bir kaba yumurtaları ve sütü koyup karıştıralım. Ve yağ ile şekerin iyice homojenleştiği karışıma katıp çırpmaya devam edelim. Un ve kabartma tozunu yine ayrı bir kapta eleyelim. Ve karışımımıza ilave edip çırpmaya devam edelim.

En son vanilya ve portakal suyumuzu ilave edip hamur kıvamına getirelim.18 cm'lik kelepçeli kalıbımızı güzelce yağlayalım. İsterseniz tabanına yuvarlak kestiğimiz yağlı kağıdı yerleştirebiliriz. Bne sadece yağlıyorum.



Koyu kıvamlı olan karışımımızı güzelce kalıbımıza yerleştirelim ve üzerini spatula yardımıyla düzeltelim. Düzeltirken kalıbımızı bir kaç kez tezgahımıza hafifce vurup hamurun kalıba daha iyi yerleşmesini sağlayalım.



Önceden 160 derecede ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 50-60 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini anlamak için 50 dakika sonra, elinize uzun bir çöp şiş alıp keke saplayın. Çıkardığınız zaman şişin üzerinde hiçbir hamur yoksa kekimiz pişmiş demektir. EğeR KEK hamurcuklar geliyorsa,pişirmeye devam edelim.

arasına:1-Sıcak su üzerine koyduğunuz sos kabında (benmari usulü) çikolata,süt,ve tereyağı birlikte eritin..( ben yumurta sarısınıda çikolata ile birlikte benmari usulü pişirerek yaptım)

2-Başka bir kapta kremayı mikserle çırparak sertleştir.

3-Çikolatalı karışım ılısın,yumurta sarısınıda ekleyip çırpın ve kremaya ekleyip karıştırın

üzerine:Kremamızı hazırlayalım çırpalım.kremşantiyi soğuk süt ile çırpalım.kıvamına gelince pudra şekeri,krema,krema sertleştirici,ilave edelim tekrar iyice çırpalım.pastamızı birleştirip güzelce sıvadıktan sonra gelelim zerindeki truffların tarifine(yanlız truffları pastayı yapmadan 1 gün önceden yaparsanız daha kolay şekil alırlar)

Öncelikle 400 gr küvertur çikolatamızı küçük küçük parçalara ayırıp geniş bir çelik kabın içerisine koyuyoruz.

Orta hararetli ocağımızda 350 ml kremamızı devamlı karıştırarak kaynatalm.

2- Kaynayan kremamızı çikolatalarımızın üzerine dökelim. Ve tel çırpıcımzı ile çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.

kekleri (ben çikolatalı browni kattım)küçük küçük ufalayıp çikolata karışımımız sıcakken içerisine atalım ve karıştıralım. Kekler görünmeyecek kadar ufalmasını sağlayanlım. İsterseniz içerisine hiç kek eklemeyebilirsiniz. Ama içerisine eklenen ve yumuşatılan kek truff'a çok farklı ve yumuşak bir kıvam katıyor,ardından 1 gece beklemeye alıyoruz)

beklettiğimiz karışımı Yuvarlıyorum parçaları , üzerine yağlı kağıt serdiğim bir fırın tepsisinin üzerine diziyorum..

Ve işlem bittikten sonra 10 dakikalığına buzdolabına kaldıralım ki toparlansınlar.Trufflarımız buzdolabında dinlenirken bizde 100 gr sütlü ve 100 gr beyaz çikolatamızı benmaride eritelim,isterseniz sadece sütlü veya sadece beyaz çikolata eritip üzerilerini kaplayabilirsiniz.

Çikolatalarımız eridikten sonra buzdolabından trufflarımızı çıkartalım. Erittiğimiz çikolataların içerisine iki kaşık yardımıyla birer birer trufflarımızı ekleyip her tarafları iyice çikolataya bulanana kadar yuvarlayalım. Çikolataya buladıklarımızı tekrar yağlı kağıdın üzerine koyalım. Tek tek hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra en son , eğer isterseniz, dövülmüş fındık vb. üzerilerine serpiştirebilirsiniz. Bu aşamadan sonra 1 saat tezgahın üzerinde çikolataların donmasını bekleyelim.tamamen donduktan sonra pastamızı sülemeye hazırlar..bunlar atıştırmalık olarak yiyebilir yada ikramlık olarak hediye götürebiliriz.(BİRAZ UZUN OLDU AMA ASLINDA YAPIMI KOLAY:eek:
 
OP
lady_pacino

lady_pacino

Aktif Üye
Katılım
28 Aralık 2009
Mesajlar
63
Tepki
134
Puan
33
Yaş
39
Konum
İSTANBUL
attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • Görüntü022.jpg
    Görüntü022.jpg
    91 KB · Görüntüleme: 171

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.176
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
düzenledim canim benim
kendine ait bir tarif dimi?
ellerine emegine saglik canim
yarismalarimiza katilsana sende
 
OP
lady_pacino

lady_pacino

Aktif Üye
Katılım
28 Aralık 2009
Mesajlar
63
Tepki
134
Puan
33
Yaş
39
Konum
İSTANBUL
çok yardımcı oldun incitanemtuana sağ ol.sağ olun arkadaşlar sizlerde yapabilirsiniz bizim evde favoridir bu çok yönlü olması gereği.:)yarışmalara katılırım neden olmasın canım inşallah.
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ellerine sağlık canım enfes bir görüntü eminim lezzetide öyledir Tıpkı pastaneden alınmış görünüyor harikasın:elif::elif::elif::elif:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst