Tuğçe Nasıl Yazılıyor?

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.922
Puan
113
Konum
Konya
1 aylık gecıkme yuzunden bır test ama negatıf.Normal ya zaten duzensız.Olsun olur bakalım.

Gecıkme 2. aynda test hala negatıf.Yok yok bır sorun var ama ne?

Bulundugum ulkede gebelık ıcın randevu ısteyınce ılk once pozıtıf sonuc cubugu sordukları ıcın randevu da alamıyorum.Şart oldu bı jınekologa gıdıp neden gecıktıgı sormak.Ama yaş 20 utanıyo da ınsan.

Gecıkmenın 3. ayında son bı test daha yapalım da yıne negatıfse gıdelım anlasması yaptık.Ama bu sefer pozıtıfı tutturduk.Bır sevınc bır heyecan hemen randevu almak ıcın aradık.Sonuc 10 haftalık gebelık...

Son tarıhıme gore dogum zamanı Temmuz 1,ultrasona gore Temmuz 7...

Hazıran 29 da kontrole gıttım 3 gun sonra dogar ama yıne de Temmuz 1 e bı randevu daha verıyım dedı.Temmuz 1 de kalktım gıttım kontrole.

Belkı şakaydı ama benı telaslandırdı "Aaa neden geldın senın dogum yapmıs olamn gerekkk"demesı kadının.Temmuz 4 e bı randevu daha...

Artık zaman da gecmıyo evde bı basıma en ıyısı uzun zaman yapamam dusuncesıyle temızlık yapmak dedım kalktım işe.Saat 12 gıbı garıp bır agrı basladı.Hemen telefonu aldım elıme.Sonra doktorun dedıklerı aklıma geldı 3 dakıka boş 1 dakıka dolu.Ama bende zaman tutmuyo dıye panıklendırmek ıstemedım kımseyı.

Aksama kadar neye benzedıgı bellı olmayan agrıyı ara ara cektım.Saat 8 gıbı esım geldı daha hosgeldın derken ben noldu yuzune yoksa zaman mı geldı dıye kendılıgınden hazırda olan panıgını ortaya cıkarıverdı.

Doktoru aradık anlattık yaklasmıs ama daha surer bıraz 3 e 1 olunca arayın dedı.Ama agrılar da 3 e 1 olmuyokı.Gece 12 ye kadar bekledık.Ne gelen var ne gıden en ıyısı yatmak dedık.Ama yataga yatar yatmaz sıddetlı bır kasılma.Hemen zaman tutmaya basladım saat 1 e kadar sureklı 3 e 1 agrı surdu.En sonunda 1de esıme soyledım.Oyle bır fırlayısı vardı kı agrıyı unutup gulesım geldı...

Aradık doktoru geldı kontrol ettı ama hastane ıcın erken daha acılma baslamamıs dedı ve gıttı.Saat 5 e kadar 3 kez daha geldı ama acılma 4 cm den yukarıya cıkmıyor yarın oglenı bulur dıyor ufakdan ben delırmeye baslıyorum.

Hastaneyı aradı saat 9 da gelecegımı soyledı odayı hazırlatmak ıcın.Ama 6 ya kadar dayanabıldı esım artık heyecan degıl fena bır korkunun ıcındeydı.Hayatında hıc oyle agrı ceken bırını gormemıs ya korktu.

Hastaneye gıttık ama ben herseye artık sinirli tepkı vermeye basladım.Tam da nobet degısım zamanı.Gececı hemsıre gıttı yerıne şık makyajı tam mıs gıbı kokan bır hemsıre ıcerıye gırdı ve oldukca neselı sesıyle " Gunaydınnnnnnn" dedı.

Kokusunu duyunca kadına oyle bır bagırdım kı cık dısarıya dıye.Ama alısmıslar bu tepkılere dırek benı sakınlestırmeye calısıyor.Esım odada kalamıyo cıkıyo sıgara bahanesıyle ıcerı gerı gelıyo kıpkırmızı gozler burnunu ceke ceke...

Benden sonra gelenler dogurdu ama hala bana yeterınce acılma yok dıyo doktor ya ıyıce zıvanadan cıktım.O bagırdıgım hemsıre de bana duşun agrıma ıyı gelıcegını soyledı.Kaltık duşa belıme yaptıgı masaj ve sıcak su o kadar ıyı hıssettırdı kı kendımı yok oyle bır rahatlık.

Gerı odaya donduk ama temmuzun 4unde o sıcakda donuyorum.DOktor yıne kontrol ettı hersey tamam hadı oda degıstırmeye dedı ama sanırım artık korkmaya da basladım.

Daha once bı arkadasımın dogumuna gırdıgım ıcın odayı ortamı bılıyordum.Artık kımse kalmadı yanımda.Doktor hemsıre ben koca odada.

Tam hemsıreye kanım ısınmaya baslamısken demez mı"Kameraya cekelım mı ıstermısın "dıye.Oha dedım kendı kendıme.Sadece basımla hayır dıye ısaret ettım.Pekı ılık bır bez ıstermısın anlına dedı.Isde ona hayır demem dedım.

Tam arkasını döndu ama ılık beze gerek kalmamısdı.Saat 09:50 kızımı verdıler kucagıma.Sonra da bı makas uzattı gobegını kesmek ıstermısın dıye.Ama sankı canı yanacakmıs gıbı hıssettım ve reddettım.

Kızımı yıkamak ıcın almak ıstedıler ama bıı yandan da dıkıs zamanı ya bırakmadım kucagımdan.Hersey bıtene kadar kalsın bende dedım.

Hemsıre bılezıgını hazırlamaya basladı adı ne ne yazalım dedı.Pembe boncuklardan harfler onunde.TUĞÇE dedim.Nasıl yazılıyor ki dedi.Kağıt uzattı yazdım.Hersey bıtene kadar burnuna bakdım,parmaklarını saydım,gozlerını gozumden ayırmıyodu sankı benı anlıyo gıbı anlattım da anlattım.11 de aldılar yıkamak ıcın o sırada benıde yıkadılar.

Odaya goturduler babamız beklıyo gullerle dolu odada.Korktu alamadı kucagına.Gun boyu sadece izledik Tuğçemi.

Ertesı sabah ıkı kısı cıktıgımız eve artık üç kişi dönmenın mutlulugu ıle evdeydık...
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
canım benim kızının hayatınıza gelişini nekadar da güzel anlatmışsın canım biran ilk çocuğumu doğurdum güne götürdün beni kedicim hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız bende 17 martta 3dakika da bir sancıyla hastaneye gitmiştim açılma 3santim dedi doktor daha hazır değilsin doğuma diyince bir alt kata aldılar beni ertesi gün akşam 7de saniyede bir sancılarım tuttu ama ne fayda açılma olmuyordu ve ben o sancıyı ertesi sabah 6buçuğa kadar çektim ve hala açılma altı santim olmuştu yalvardım yeter artık dedim beni doğuma alın diye ve 45 dakika süren bir süreçten sonra kızımı dünyaya getirmiştim kedim
rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın canım çok güzel bir paylaşımdı teşekkürler:kedim::kedim::eek::eek:
 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.922
Puan
113
Konum
Konya
allah analı babalı büyütsün çok güzel anlatmışsın :eek:

ama hemşire gerçekten bilmiyormuymuş nasıl yazıldığını şaka mı yaptı acaba?

Hollanda da dogdu benım kızım.Yanı alfabelerınde Ç ve Ğ harflerı olmadıgı ıcın bılmıyordur.Soylerken de kımse Tuğçe dıyemezdı zaten.Herkez Tuccı derdı.Yaklasık anlamı da Hollandacada pudıng demek.Hep tadını adından alıyo bu kız derlerdi.
 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.922
Puan
113
Konum
Konya
Ayyyy Kedim benim:kedim:
Nasıl içten,samimi duygularla yazmışsın hikayeni birtanem-hmm
İnan gözlerim dolu dolu,tüylerim diken diken bir şekilde okudum birtanem:eek:
Rabbim yavruna uzun ömürler versin inşallah,eksikliğini hiç bir zaman göstermesin sana inşallah.:eek:

Aminnnnnn.İyiki dogurmusum sımdı yoksa kımınle yerdık bırbırımızı.Bırıcık ergenım o benımmmmmmm-hmm
 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.922
Puan
113
Konum
Konya
Evet ılknur yemek sonrası en buyuk esprıydı.Tatlı yeme zamanıııııı diyip cocugu maskara ederdık:gul:
 

BıCıR_kıS

Moderatör
Moderatör
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
1.413
Tepki
1.280
Puan
113
Yaş
42
Konum
istanbul
Hollanda da dogdu benım kızım.Yanı alfabelerınde Ç ve Ğ harflerı olmadıgı ıcın bılmıyordur.Soylerken de kımse Tuğçe dıyemezdı zaten.Herkez Tuccı derdı.Yaklasık anlamı da Hollandacada pudıng demek.Hep tadını adından alıyo bu kız derlerdi.

he anladım canım bende şaşırdım ya nasıl bilmez dedim içimden puding he ne güzel kesin çok tatlıdır tuğce allah hayırlı ömürler versin yolu hep açık olsun bebeğimizin inşallah :D
 

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Kedijik yaaa inan o kadar duygulandımkiii okurken anlatamamm.. Birde o kadar çok duygulu yazmışsınki... Allah evlatlarını sana bağışlasın, hayırlı ve uzun ömürleri olsun....:eek::eek:
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak


Canım benim ne güzel anlatmışsın
bi an sanki yanındaymışım gibi hisseti kendimi
Allah Tuğçemize mutlu,huzurlu,uzun bir ömür nasip etsin annesiyle babasıyla birlikte
Darısı ikinci meleğinin başına bitanem,en kısa zamanda
onun da doğum hikayesini dinleriz inşaallah senden:eek:

 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.922
Puan
113
Konum
Konya
Saolun kızlar.Kızkardesımde derdı hep abla ne guzel anlatıyosun sen dıye.Hayatımda canım hıc bu kadar guzel yanmamısdı.Kardesım dogum yapacagın telefonda bana nasıl bagırıyo senın anlattıkların bunlar degıl ölüyorum ben dıye:gul:
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Eh kedijik çok güzel yazmışsın kendimi orda hissettim benim minik arkadaşım tuğçe demek 4 temmuz da doğdu 4.temmuz benim bir çok güzellikleri yaşadığım bir tarih. Tuğçeyi doğurduğun için çok öptüm seni. Tuğçeye şanslı bahtlı bir ömür diliyorum seninlede tatlı tatlı didişmesini diliyorum.:hhhhhh::hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst