Türk halkına yalvarıyorum

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Türk halkına yalvarıyorum

Açın gözünüzü! Şekerimsi karteller ‘çocuklarınızı’ alıyor! Yiğit Bulut yazdı

attachment.php

ŞEKER konusunu ikiye ayıralım ve “ekonomi” ile “sağlık” başlığı altında kısaca bazı notlar düşelim:

1- Ekonomik olarak sistemi tarif edeyim: Derviş’in isteğiyle “şeker düzenlemesi” yapılmış, şekerpancarı üretimine sınırlama getirilirken “şeker ithalatı da” yasaklanmış. Bunun anlamı çok açık; duvarlar örülüp içeride “tarımı da engellenerek” suni fiyatlamanın ortaya çıktığı bir dinamik içinde “şekerimsilere” yol verilmiş! Son derece kötü niyetli, “nişastadan” üretim yapan kartellere Türkiye’yi teslim eden bir TUZAK! Lütfen dikkat; sistemi kuran “kendine göre mükemmel” dizayn etmiş. Şeker-şekerimsi fiyatı dünyadan kopuk, tarım kısıtlı; tek yol, NİŞASTA BAZLI ŞEKER.

Bir not daha düşeyim; pancar üretsek ve pancardan doğal şeker yesek, düşünün bir bakalım Türkiye’de kaç kişi “tarlada çalışacak”, çapa yapacak, alt sektörler çalışacak! Oysa şimdi durum ne? Getir mısırı at fırına, bas enzimi, olsun sana NBŞ! Beş firma köşe olsun, Türk köylüsü sürünsün!

2- Sağlık açısından da durum FELAKET! Doğal şeker bile ciddi bir “sağlık sorunu” unsuruyken, Türk halkının “doğalı tüketme hakkı” dahi elinden alınmış. Türk halkına “yabancı-yerli nişasta kartellerinin ürettiğini” tüketme hakkı tanınmış. NBŞ ise ayrı bir felaket. Mısırdan elde edilen ve “GDO’lu enzimler” ile reaksiyon sonucu ortaya çıkan bu ürün, “orta ve uzun vadede” kesinlikle kanserojen. Bunu ben değil Amerika’nın en ciddi üniversiteleri ortaya koyuyor.

Bir örnek vereyim: 30 sene önce satılan 100’den fazla ilaç bugün dünya genelinde yasaklı. O zaman “iyi olduğu ” düşünülen aktif maddeleri bugün “kesinlikle zararlı ” olarak kabul ediliyor. Daha geriye gidelim; bugün dünyanın en büyük “aspirin” üreten firma la rından biri 1900’lü yılların başında “eroini ” paketleyip resmi olarak satı yor. O günlerde “eroin” bazı alanlarda kullanılan ve “yarar sağladığı” düşünülen bir madde; bugün ise durum çok farklı. NBŞ için de durum bire bir aynı; 5-10 yıl içinde dünya genelinde yasaklanacak ve bu maddeyi kaçak üretenler büyük ihtimalle hapislerde çürüyecek! Gelin bu gerçeği bugünden görelim ve Türk halkını koruma adına “gerekli adımları ” atalım...

Sevgili Türk halkı, lütfen uyanın! 5 küresel “şekerimsi kartel”, Derviş eliyle Türkiye’nin o günkü durumundan da yola çıkarak istedikleri düzenlemeyi yaptırmışlar. Lütfen uyanın ve “doğal şeker tüketme hakkınızı ” alın bu kartellerin elinden!

DEVLET BAHÇELİ’YE ÖZEL NOT: Sayın Bahçeli, dürüstlüğünüze sonuna kadar inanan bir vatandaş olarak sizden bir isteğim var: Şeker düzenlemesi 57. hükümetin küresel finans baronlarının tuzağına düştüğü bir dönemde Türkiye’ye dayatıldı. O dönemde çok zor durumdaydınız ve çaresizliğinizden yararlandılar. Şimdi bu “kartellere yol açan” olarak, bunu kaldırmada öncü olmak yine size düşer. Hükümetle görüşerek, birlik te Türk halkı adına bir adım atın ve lütfen bunun değişmesi için TBMM’de öncü olun. Siz olun, hükümet destek vermezse en azından biz “2001’i düzeltmek için adım attığınızı” görelim. Size Türk halkı adına rica ediyorum; bu yolu siz açtınız, en azından bir şeyler yapın!

Kaynak: Haber Türk

Ekli dosyalar

• 598550_detay.jpg
    598550_detay.jpg
    20,9 KB · Görüntüleme: 62

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Sağlık Bakanlığımız ne yapıyor habesizmi bunlardan merak ettim şimdi.:acep:

OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Bende anlamiyorum, bu kadar tehlikeli ise neden önlem alinmiyor? :eek:ys:

günce

Daimi Üye
Tepki
658
Evet çok önemli.. herkesin dikkat etmesi gerekiyor..Özellikle annelerin..:cikolata:

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
bencede önlem aınmalı ama konun altındaki notta, 2001tarihinde yazılmış bir yazıysa eğer umarım geç kalınmamıştır

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Sağlık bakanlığı belirli bir miktara izin veriyor , üretimciler buna uyuyorlar sözde ama o belirli miktar vücuttan hemen atılmadığı gibi her tüketimde daha da çoğalıyor..
Görev bize düşüyor , dikkat edelim.
Çocuklarımızı hazır olan herşeyden uzak tutalım..

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Hiçbir şey yiyemez duruma geldik artık :sinifsinif::sinifsinif:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar