Türk malı kullanmaya ne kadar dikkat ediyoruz?

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
Bildiğiniz üzere ülkemizde büyük bir yabancı ürün tüketimi var. Bunun en büyük bahaneleri kaliteli yapıyorlar, daha uygun fiyatları var vs.Bu konu ülkemizi giderek bir batağa sürüklüyor. Yakında üretim yapan hiçbir kuruluş kalmayacak. Öncelkikle aramızda yerlisi varken neden yabancı ürün şeçildiğini bir konuşalım ve eksiklerimizi bulalım. Çoğunlukla eksiklik bilinçlendirilmemiş tüketicide ama belki başka bir eksik buluruz.

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.274
Bir ürün aldığımda aslında hangi ülke üretmiş diye bakmıyorum malesef

çok dikkat edilmesi gerekn bi konu halbuki

kalitesine,fiyatına ne kadar dikkat ediyosak buna da dikkat etmeliyiz.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Yeme, içme anlamında genelde Türk malı alırım; ama giym konusunda Türk mağazasına bile gitsen, işcilik düşük diye hep Çin malı yazar. Bu yüzden giyim gibi birçok alanda Çin dünyayı ele geçirdi. :eek:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
ben bazen dikat ediyorum ama genelde de edemiyorum çünkü ona eş değer türk markası olmuyor....:dertli:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Mesela yeme içmeden örnek verecek olursam Dr. Oetker kullanırım. Çünkü iyi. Bizimkiler de iyi olsun alayım:D:D Çamaşırda vernel, yumoş, persil kullanırım. Diğerleri vasat çünkü :eek:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
Mesela yeme içmeden örnek verecek olursam Dr. Oetker kullanırım. Çünkü iyi. Bizimkiler de iyi olsun alayım:D:D Çamaşırda vernel, yumoş, persil kullanırım. Diğerleri vasat çünkü :eek:

aynen ben de onu demek istedim malesef bu böyle....

office

Daimi Üye
Tepki
1.159
türk malı olarak kaliteli ürün sayısı neredeyse hiç olduğundan, dikkat etmiyorum..

H

Hera

Misafir
Elbette ki dikkat etmiyorum Ülkeme Girişine izin verildiyse çatır çatır kullanırım izin verilmesin alım kapatılsın Türkiye kendi kendine yeter tarımından tekstiline kadar :bayrak: nasıl fikir ama -gozluk işim gücüm yok bunları düşünüp dert ediyorum bide...

cino32

Üye
Tepki
43
Yeme, içme anlamında genelde son kullanma tarihi benim için önemlidir...
Ama giyim konusunda kemdime yakışanı tabiki..

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum bilhassa yiyecek içecek konusunda tercihim yerlidir.

pamukelf

Daimi Üye
Tepki
620
Elbette ki dikkat etmiyorum Ülkeme Girişine izin verildiyse çatır çatır kullanırım izin verilmesin alım kapatılsın Türkiye kendi kendine yeter tarımından tekstiline kadar :bayrak: nasıl fikir ama -gozluk işim gücüm yok bunları düşünüp dert ediyorum bide...

aynı fikirdeyiz şekerim....

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.931
Giydiğine dikkat et :ne: yediğine dikkat et bilmem neyine dikkat et :bayil: valla bu ara aykırıyım bilinçli şekilde hiç birşeye dikkat etmiyorum :cokkomik: ama genel kanım kaliteli özenli uygun şartlarda yapılmış olan ne ise önce ona bakmak lazım :interest:

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Dikkat etmiyorum etmeyide düşünmüyorum..
60 küsur lira verdim ayakkabı aldım 1 hafta da mahvoldu gitti.
cilt bakımı ürünü aldım tahriş etti.
Kola aldım midem kalktı..

Düzgünce yapılana kadar ve gereken özen gösterilene kadar malesef kaliteden şaşmam.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar