Türk Malı'nın adı ne olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
Türk Malı'nın adı ne olacak?

“İsmi değiştirilsin” talebiyle açılan davada karar verildi

553386_detay.jpg

Türk insanına kötü imaj yüklediği gerekçesiyle Halil Oktay tarafından, “İsmi değiştirilsin” talebiyle açılan davada yapımcı kuruluş, görevsizlik kararı verilmesini istedi. Mahkeme de davayı reddetti.

Gönül KARAKUŞ / AHT

Türk Malı dizisinin adının değiştirilmesi talebi mahkemede reddedildi. Dizinin “Türk Malı” olan adının Türkleri aşağıladığını öne sürerek değiştirilmesini isteyen Halil Oktay, mahkemeye verdiği dilekçede, ifadenin az kültürlü Anadolu insanına ithafen “mal” kelimesini içerdiğini, böylelikle hakaret edildiğini savunup, “Dizideki karakter kaba hakaretler yapan bir şahsı canlandırmaktadır. Türk Malı demenin, ayrı ayrı okunduğunda köylünün baktığı inek, koyun olduğu bilinmektedir. Bu hareketlerin benzerini yapanların mal gibi olduğu izleyiciye anlatılmaktadır. Mal Türk anlamı da çıkmaktadır” dedi. Oktay ayrıca dizinin RTÜK hükümlerine aykırı olduğunu iddia etti. Yapımcı Kuzey Prodüksiyon Film Yapım Hiz. San. Tic Ltd Şti. adına mahkemeye sunulan cevap dilekçesinde ise başvurunun Radyo Televizyon Üst Kurumu’na yapılması gerektiğine dikkat çekilerek, mahkemenin görevsizlik kararı vermesi gerektiği bildirildi. Mahkeme de ilk oturumda Oktay’ın davasının reddine karar verdi.

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
ay rahat bırakın şu diziyi....

ben de izlemiyorum artık bu sezon yeni başlıyo yeni isimler var dedim izledim biraz ama bi kere tebessüm bile ettirmedi dizi bana....aslında şaşıyorum da bu kadar popüler olan süper oyuncuları olan bi diziye neden gülmiyorum die...sanırım şafak sezerin espiri anlayışı bana uymuyo...ilk bi kaç bölüm komikti sadece

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
diziyi ben de çok seviyorum...ama ismikonusunda ben de rahatsızdım..haklı bir karar gerçekten türk insanına kötü imaj yüklüyor..farklı bir isim olabilirdi...değiştirilsin bence de..ama yine seve seve izlerim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar