Türk Usulü Suşi (Sushi)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
turkusulusushi2.jpg

Türk Usulü Suşi (Sushi)

Kullanılan Malzemeler:
Somon fume
Pastirma
Havuc
Salatalik
Avakado
Maydanoz
Misir
Hashas
Corekotu
Pulbiberi

turkusulusushimalzemele.jpg

Pirinc lapasi icin:
1 su bardagi pirinc
2,5-3 su baradagi su
3 yemek kasigi tereyag
tuz

Pirinc lapanin yapilisi:
Pilav tavasina yagi koyup biraz isitip iyice yikanmis pirincleri koyup kavruyoruz
uzerine tuzunu ve uyunu koyup kaynatip kaynadiktan sonra altini iyice kisip pisirmeye birakiyoruz
pilac pisince uzerine pecete koyup dinlenmeye ve sogumaya birakiyoruz.

Sushinin yapilisini ise tek tek resimli yapmaya calistim hem yazili hem resmli anlatmak istedim
ilk olarak salatalik,avakado,havucu ince uzun dilimliyoruz,yine bir havucu rendeliyoruz, maydanozu kiyiyoruz

turkusulusushipastirmal.jpg

Patirmali sushinin yapilisi:
strec film uzerinde pastirmalari sirayla biraz ust uste gelecek sekilde diziyoruz,uzerine soguttugumuz pirinc lapasindan biraz koyup heryerini elimizle kapatiyouz,uzerine havuc rendesi salatalik koyup,strec film yardimiyla sıkıca sariyoruz,film uzerinden alip 2 cm kalinliginda kesip servis tabagina aliyoruz.

turkusulusushihavuclu.jpg

Havuclu sushinin yapilisi:
strec film uzerine pirinc lapasindan biraz koyup dikdortgen olcak sekilde elimizle duzeltiyoruz uzerine havuc dilimi ,avakado,misir koyup,strec film yardimiyla sıkıca sariyoruz, filmis acip kenarlarina ve uzerlerine havus rendesi koyup yine strec yardimiyla heryerini kaplayip,film uzerinden alip 2 cm kalinliginda kesip servis tabagina aliyoruz.

turkusulusushicorekotlu.jpg

Hashasli ve Corekotlu sushinin yapilisi:
strec film uzerine pirinc lapasindan biraz koyup dikdortgen olcak sekilde elimizle duzeltiyoruz uzerine havuc dilimi ,avakado,salatalik,misir koyup,strec film yardimiyla sıkıca sariyoruz, filmi acip kenarlarina ve uzerlerine corek otuyla hashas serpip yine strec yardimiyla heryerini kaplayip,ustlarine biber tane salatalik yerlestirip filmle duzeltip ,film uzerinden alip 2 cm kalinliginda kesip servis tabagina aliyoruz.

turkusulusushimaydanozl.jpg

Maydanozlu sushinin yapilisi:
strec film uzerine pirinc lapasindan biraz koyup dikdortgen olcak sekilde elimizle duzeltiyoruz uzerine bikac pastirma koyup, havuc dilimi ,avakado,misir koyup,strec film yardimiyla sıkıca sariyoruz, filmi acip kenarlarina ve uzerlerine kiydigimiz maydanozu serpip yine strec yardimiyla heryerini kaplayip,ustlerine biber tane havuc dilimi yerlestirip yine filmle duzeltip ,film uzerinden alip 2 cm kalinliginda kesip servis tabagina aliyoruz.

turkusulusushisomonlu.jpg

Somonlu sushinin yapilisi:
strec film uzerinde somon fumeyi duzgun bir sekilde diziyoruz,uzerine soguttugumuz pirinc lapasindan biraz koyup heryerini elimizle kapatiyouz,uzerine biraz pulbiber serpip havuc dilimi,salatalik,avakado koyup,strec film yardimiyla sıkıca sariyoruz,film uzerinden alip 2 cm kalinliginda kesip servis tabagina aliyoruz.

Alıntıdır...

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
vala ne yalan soyliyim,gorunusu hicde ye beni demiyo:panter:

tesekkurler,,,,,

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317