Türkan-Ayşe Kulin

p@g

Daimi Üye
Tepki
1.123
ayse-kulin-turkan-tek-ve-tek-basina-sifir-kitap__22943987_0.jpg

Bir ülkeden cüzamı kovdu. Türk, Kürt, Süryani demeden, kırsalın evlere hapsedilmiş kızlarına kapıları araladı, ışık tuttu yollarına.
Hırpaladılar, yerden yere vurdular, ne gâvurluğu kaldı ne Kürtçülüğü, ne komünistliği. Ömrünün son döneminde de darbeci yerine kondu. Umurunda bile olmadı.

Çünkü o sadece yüreği insan sevgisiyle dolu bir hekimdi. Hayatı boyunca tek isteği, iyi ve dürüst bir insan olmaktı.

“Bütün işlerimi tamamladım. Konser gecesini de atlattıktan sonra, kemoterapiyi kestireceğim. Yolcu yolunda gerek!”

Yazar : AYŞE KULİN
Baskı Yılı : 2009
Yayın Evi : EVEREST YAYINLARI
Sayfa : 344

Okuyuculardan Yorumlar:
Yorum 1 :
yıkılma sakın!

İyi şeyler yapanlar hep devletin engellemesiyle, küçük insanların çirkin saldırıylarıyla karşılaşır. Ataol Behramoğlu, “Yıkılma Sakın” adlı şiirinde şöyle diyor:

“Görüyorsun işte küçük adamları
köhnemiş silahlarıyla saldıran sana
Kimi tutsak düşmüş kendi dünyasına
kimi düpedüz halk düşmanı
Diren öyleyse, diren, yılma
Yürüt daha bir inatla kavganı.”

Ayşe Kulin’i böyle bir eserle Türkan Saylan’ı ölümsüzleştirdiği ve Türkan Saylan’ın hayatını, yaptıklarını o güzel diliyle anlattığı için çok teşekkür ediyorum.
Yorum 2:
Kitabı daha okumadım ama onun ardından ne yazılsa yetmez diye düşünüyor, anısını kalbimde taşıyorum.

arkadaşlar bir kadın olarak Ayşe Kulin in TÜRKAN ı okumanızı öneririm

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Sağol caım tavsiye için. Yakında Kanal D'de zaten dizisi de başlayacak. Merak ediyorum bende:eek:

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.274
romanmi canim özetlermisin ne üzerine ?

turkan-ayse-kulin.jpg

Bir ülkeden cüzamı kovdu. Türk, Kürt, Süryani demeden, kırsalın evlere hapsedilmiş kızlarına kapıları araladı, ışık tuttu yollarına.
Hırpaladılar, yerden yere vurdular, ne gâvurluğu kaldı ne Kürtçülüğü, ne komünistliği. Ömrünün son döneminde de darbeci yerine kondu. Umurunda bile olmadı.

Çünkü o sadece yüreği insan sevgisiyle dolu bir hekimdi. Hayatı boyunca tek isteği, iyi ve dürüst bir insan olmaktı.

“Bütün işlerimi tamamladım. Konser gecesini de atlattıktan sonra, kemoterapiyi kestireceğim. Yolcu yolunda gerek!”

Yazar : AYŞE KULİN
Baskı Yılı : 2009
Yayın Evi : EVEREST YAYINLARI
Sayfa : 344

Okuyuculardan Yorumlar:
Yorum 1 :
yıkılma sakın!

İyi şeyler yapanlar hep devletin engellemesiyle, küçük insanların çirkin saldırıylarıyla karşılaşır. Ataol Behramoğlu, “Yıkılma Sakın” adlı şiirinde şöyle diyor:

“Görüyorsun işte küçük adamları
köhnemiş silahlarıyla saldıran sana
Kimi tutsak düşmüş kendi dünyasına
kimi düpedüz halk düşmanı
Diren öyleyse, diren, yılma
Yürüt daha bir inatla kavganı.”

Ayşe Kulin’i böyle bir eserle Türkan Saylan’ı ölümsüzleştirdiği ve Türkan Saylan’ın hayatını, yaptıklarını o güzel diliyle anlattığı için çok teşekkür ediyorum.
Yorum 2:
Kitabı daha okumadım ama onun ardından ne yazılsa yetmez diye düşünüyor, anısını kalbimde taşıyorum.

OP
p@g

p@g

Daimi Üye
Tepki
1.123
fındık kurdu teşekkür ederim böylesi daha güzel oldu, ben bunları beceremediğim için yalın oldu

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Ben de en kısa zamanda alıp okuyacağım. bazı anılarını okuduğum için kitabı da merak ediyorum.hayran olduğum bir insana ait bir kitap çıkardığı için Ayşe Kuline teşekkür borcum var sağolsun paylaşan arkadaşa da teşekkür ederim.:hhhhhh:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar