Turplu portakal salatası

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Turplu portakal salatası

Malzemeler.
500 gr. kırmızı turp (ince doğranmış)
* 3 adet büyük boy portakal (dilimlenmiş)
* 1 çorba kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş)
* 5 sap taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 çay kaşığı sumak
* 1 portakal suyu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı kimyon tohumu
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Yapılışı.
Büyük bir kasede turp, portakal,
fıstık, taze soğan ve sumağı iyice harmanlayın.
Kalan malzemeleri küçük kapaklı bir kavanozda
çalkalayarak iyice karıştırın ve salata
malzemelerinin üzerine gezdirin.
Üzerini streçle kapatıp, buzdolabında dinlendirin.
Servisten bir saat önce buzdolabından çıkarın.
 

iReM

Daimi Üye
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
510
Tepki
539
Puan
93
Yaş
35
Konum
KOCAELİ
SANIRIM BU BİRAZ EKŞİMSİ BİR TAT OLUYOR... ÇÜNKÜ PORTAKAL BEKLERSE ÜSTELİK LİMON SUYUYLA BEKLERSE EKŞİMSİ BİR TAT OLUŞUR... AMA DENEMEKTEN ZARAR GELMEZ DERİM BEN ;)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst