GÜLÇİN
Daimi Üye
Turplu portakal salatası
Malzemeler.
500 gr. kırmızı turp (ince doğranmış)
* 3 adet büyük boy portakal (dilimlenmiş)
* 1 çorba kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş)
* 5 sap taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 çay kaşığı sumak
* 1 portakal suyu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı kimyon tohumu
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Yapılışı.
Büyük bir kasede turp, portakal,
fıstık, taze soğan ve sumağı iyice harmanlayın.
Kalan malzemeleri küçük kapaklı bir kavanozda
çalkalayarak iyice karıştırın ve salata
malzemelerinin üzerine gezdirin.
Üzerini streçle kapatıp, buzdolabında dinlendirin.
Servisten bir saat önce buzdolabından çıkarın.
Malzemeler.
500 gr. kırmızı turp (ince doğranmış)
* 3 adet büyük boy portakal (dilimlenmiş)
* 1 çorba kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş)
* 5 sap taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 çay kaşığı sumak
* 1 portakal suyu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı kimyon tohumu
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Yapılışı.
Büyük bir kasede turp, portakal,
fıstık, taze soğan ve sumağı iyice harmanlayın.
Kalan malzemeleri küçük kapaklı bir kavanozda
çalkalayarak iyice karıştırın ve salata
malzemelerinin üzerine gezdirin.
Üzerini streçle kapatıp, buzdolabında dinlendirin.
Servisten bir saat önce buzdolabından çıkarın.