Turşudaki kanser tehlikesi!
Fazla miktarda tüketilen turşu kanser riskini tetikliyor...
Prof. Dr. Ahmet Bektaş, fazla miktarda tüketilen turşunun kanser riskini tetiklediğine dikkat çekti.
Özellikle Karadeniz Bölgesinde sık tüketilen turşunun içerdiği yüksek tuz miktarı dolayısıyla mide kanserine yol açan nedenlerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Bektaş, önemli açıklamalarda bulundu.
Turşunun bir süre suda bekletilip, tuz miktarı azaltılarak yenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Bektaş, Mide kanserinden korunma açısından sebze ve meyve ile beslenmek çok önemlidir. Bu yüzden mutlaka her öğünde sebze bulunmalıdır dedi.
Ayrıca turşu, Gastrite de sebep olabiliyor.. Özellikle acılı ve asitli gıdalar, mide asit üretimini artırır ve mide iç yüzeyini döşeyen zarı tahriş eder. Turşu da bu gıdalardan bir tanesidir.
Gastrit belirtileri, ilaçlar veya beslenme değişiklikleri ile hafifletilebilir veya iyileşebilse de kronik gastrit ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Habertürk