Tuzda Sebzeli Çipura

N

nuran34

Misafir

YapılışıBalığı temizleyip, ortasını yarın ve kılçığını çıkarın. Domates, sivri biber, maydanoz, mantar ve sarmısağı incecik kıyın. Doğranmış sebzeleri bir kaseye alıp, karıştırın. Balığın içini bu malzeme ile doldurun. Balığı önce asma yaprağına sarın. Daha sonra kaya tuzunun yarısını bir fırın tepsisine yayın ve üzerine balığı koyun. Kalan kaya tuzu, yumurta akı ve suyu bir kasede karıştırın. Balığın üzerini bu karışımla kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerindeki tuz tabakasını kırıp alın. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler1 kg çipura
100 gram asma yaprağı
1'er adet domates ve sivri biber
10- 15 dal maydanoz
5 adet mantar
1 diş sarımsak
Bir buçuk kg kaya tuzu
2 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı su
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst