Tuzlu kolay kurabiye-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177

Malzemeler
  • 150 gr margarin (sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • Un
  • Susam
Hazırlanışı
1. Margarini on dakika oda ısısında bekletin, birazcık yumuşaması gerekiyor. Ben genelde sıvı yağ kullanıyorum ama bu sefer "becel" kullandım.
2. Bir kaseye margarini, yoğurdu, yumurtayı (bir yumurta içine + diğer yumurtanın beyazı içine, sarısı üstüne sürülecek), şekeri, tuzu, kabartma tozunu koyun. 2 bardak unu eleyerek üzerine koyun. Elenerek konulan unla elenmeden konulan çok fark ediyor. Defalarca denedim. Hepsini beraber yoğurun. Elinize yapışmayan ancak yumuşak bir kıvama gelene kadar un eklemeye devam edin. Unu azar azar eklemek kıvamı rahat ayarlamanıza yardımcı olur.
3. On dakika hamuru kabarması için bırakın, çok fazla kabarmıyor esasında.
4. Hamurdan küçük parçalar kopartarak rulo yapın; ister örgü şeklini verin, isterseniz küçük simitler yapın, hatta minik toplar bile hazırlayabilirsiniz.
5. Daha önceden ayırdığımız yumurtanın sarısını üzerlerine sürün, susam serpin. Yaklaşık 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.

alinti

H

Hera

Misafir
gerçekten kolay bir tarif içine giren malzemelr evde olan malzemeler genelde bu yüzden hemen yapılır leziz görünüyor ellerine sağlık

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar