Tuzlu kuru pasta

N

nuran34

Misafir
:findikim:
Malzemeler

1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı. (ben her zamanki gibi tereyağı kullandım.)

1 çay bardağı zeytinyağı (çiçek ya da mısırözü de olabilir.)

1 çay bardağı yoğurt

5 yemek kaşığı toz şeker

4 çay kaşığı tuz

3 su bardağı un

Arzuya göre 1 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı kekik

Üzerine sürmek için

Yumurta sarısı

Üzerini süslemek için

Çörekotu ve susam

Yapılışı

Hamuru hazırlamak için oda sıcaklığındaki margarini, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı yoğurdu, 5 yemek kaşığı toz şekeri, 4 çay kaşığı tuzu ve 3 su bardağı elenmiş unu derin bir kaba alarak yoğurun ve yumuşak, ele yapışmayan elastik bir hamur elde edin.

İsterseniz benim yaptığım şekilde hamuru üç parçaya bölün, bir parçasına 1 yemek kaşığı pul biber, diğer parçasına da bir yemek kaşığı kekik ekleyerek yoğurun. Diğer parça sade kalsın. Böylece biberli, kekikli ve sade olmak üzere üç çeşit kuru pastanız olur. İsterseniz de hepsini sade yapın, siz bilirsiniz.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

Hamurları çok ince olmayacak şekilde merdane ile açarak dilediğiniz şekilde bir kalıpla keserek şekil verin.

Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.

Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Çok fazla pişmesin, 15-20 dakika yeterli. Sürekli kontrol edin yanmamaları için. İnce olduklarından çabuk pişerler
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Bende yaparim, malzemeleri biraz farkli ama bayilirim tuzlu kurabiyeye.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst