Uğurböceği Kurabiyesi
Hamuru İçin:
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr.margarin
1/3 su bardağı süt
1türkkahvesi fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1kare paket çikolata
un
Süslemek İçin:
3-5 adet çilek
pudra şekeri
kuşüzümü
eritilmiş çikolata
Yapılışı:
1-Bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini alınız.Üzerine pudra şekerini ve nişastayı ilave
ederek krema kıvamına gelinceye kadar yoğurunuz.İçine benmari usulü eritilmiş bir paket
çikolatanın 4/3ünü,sıvıyağı ve sütü ekleyerek birlikte karıştırınız.çikolatanın geri kalanını
üzeri için ayırınız.
2-Kakaoyu ve vanilyayı beraberce ilave ederek iyice yoğurunuz.Unu ve kabartma tozunu da
ilave ediniz.Aldığı kadar un yardımıyla çok sert olmayan kulak memesi kıvamında belki biraz
daha yumuşak olan,bir hamur elde ediniz.Hamuru çok iyi yoğurmak gerekiyor.
3-Daha sonrasında hamurdan parçalar kopararak elinizde yuvarlayınız ve yumurtayı andıran
oval bir şekil veriniz ama üzerinden bastırıp yassıltmayınız.Bu şekilde tüm kurabiyelere
şeklini vererek,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.ve 170 derecelik önceden ısıttığınız
fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
**Pişip pişmediğini bir kürdanı,kurabiyeye batırarak kontrol edebilirsiniz.Kürdana hamur
yapışmıyorsa kurabiyeniz pişmiş demektir.**
4-Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakınız.
5-Bu arada benmari usulü erittiğiniz çikolatanın kalanına kurabiyelerin bir
kenarınıbatırınız.Ve üstlerini dilediğiniz şekilde süsleyerek uğurböceğinizi tamamlayınız.Ve
afiyetle yiyiniz...
Kaynak :mintininmutfagi