Uğurböceği Kurabiyesi

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.311
Tepki
83.862
Puan
113
Konum
İstanbul
4019f3cd8ec6ef684e5646833867796e_1276073261.jpg


Uğurböceği Kurabiyesi

Hamuru İçin:
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr.margarin
1/3 su bardağı süt
1türkkahvesi fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1kare paket çikolata
un

Süslemek İçin:
3-5 adet çilek
pudra şekeri
kuşüzümü
eritilmiş çikolata

Yapılışı:

1-Bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini alınız.Üzerine pudra şekerini ve nişastayı ilave

ederek krema kıvamına gelinceye kadar yoğurunuz.İçine benmari usulü eritilmiş bir paket

çikolatanın 4/3ünü,sıvıyağı ve sütü ekleyerek birlikte karıştırınız.çikolatanın geri kalanını

üzeri için ayırınız.


2-Kakaoyu ve vanilyayı beraberce ilave ederek iyice yoğurunuz.Unu ve kabartma tozunu da

ilave ediniz.Aldığı kadar un yardımıyla çok sert olmayan kulak memesi kıvamında belki biraz

daha yumuşak olan,bir hamur elde ediniz.Hamuru çok iyi yoğurmak gerekiyor.


3-Daha sonrasında hamurdan parçalar kopararak elinizde yuvarlayınız ve yumurtayı andıran

oval bir şekil veriniz ama üzerinden bastırıp yassıltmayınız.Bu şekilde tüm kurabiyelere

şeklini vererek,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.ve 170 derecelik önceden ısıttığınız

fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.


**Pişip pişmediğini bir kürdanı,kurabiyeye batırarak kontrol edebilirsiniz.Kürdana hamur

yapışmıyorsa kurabiyeniz pişmiş demektir.**


4-Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakınız.


5-Bu arada benmari usulü erittiğiniz çikolatanın kalanına kurabiyelerin bir

kenarınıbatırınız.Ve üstlerini dilediğiniz şekilde süsleyerek uğurböceğinizi tamamlayınız.Ve

afiyetle yiyiniz...

Kaynak :mintininmutfagi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst