Un Kurabiyesinin Püf Noktaları!

nar-ı beyza

Daimi Üye
Katılım
15 Ekim 2012
Mesajlar
1.174
Tepki
1.230
Puan
113
Konum
ŞANLIURFA
Ağızda dağılan yumuşacık un kurabiyesi yapmanın püf noktalarına göz atalım...

iftara-ozel-agizda-dagilan-un-kurabiyesi--2507017.Jpeg


Un kurabiyesi yaparken kullanacağınız margarinin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Eğer özellikle sert olmasını istiyorsanız yağı eritip soğutmanızı öneririz.

Un kurabiyesine gereğinden fazla un eklenmemelidir. Hamur hazırlandıktan sonra bir süre (10-15 dakika) buzdolabında bekletmek önerilmektedir. Kurabiye hemen piştiği için fırının derecesini çok yüksek tutmayın. Aksi takdirde üzeri birden kızaracak ancak içi pişmeyecektir

Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst