nar-ı beyza
Daimi Üye
Ağızda dağılan yumuşacık un kurabiyesi yapmanın püf noktalarına göz atalım...
Un kurabiyesi yaparken kullanacağınız margarinin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Eğer özellikle sert olmasını istiyorsanız yağı eritip soğutmanızı öneririz.
Un kurabiyesine gereğinden fazla un eklenmemelidir. Hamur hazırlandıktan sonra bir süre (10-15 dakika) buzdolabında bekletmek önerilmektedir. Kurabiye hemen piştiği için fırının derecesini çok yüksek tutmayın. Aksi takdirde üzeri birden kızaracak ancak içi pişmeyecektir
Milliyet
Un kurabiyesi yaparken kullanacağınız margarinin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Eğer özellikle sert olmasını istiyorsanız yağı eritip soğutmanızı öneririz.
Un kurabiyesine gereğinden fazla un eklenmemelidir. Hamur hazırlandıktan sonra bir süre (10-15 dakika) buzdolabında bekletmek önerilmektedir. Kurabiye hemen piştiği için fırının derecesini çok yüksek tutmayın. Aksi takdirde üzeri birden kızaracak ancak içi pişmeyecektir
Milliyet