Üniversitelere türbanla girilebilmeli mi..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nazoeren

Daimi Üye
Tepki
2.261
ben kapalıyım...ben müslümanım,ülkem de bir müslüman ülkesi...başımdaki eşarbımdan çok,beynimdeki bilgilerimle ilgilenilse...hani biz laik bir ülke idik.biz diyor muyuz ki,müslümansan kapat başını diye...hayır.bunun tam tersi olsa,o zaman açık olmayı tercih eden arkadaşlarımıza baskı yapılsa kapat başını diye...acaba tepkileri ne olurdu???:aglayan:

divinity

Daimi Üye
Tepki
1.137
ben kapalıyım...ben müslümanım,ülkem de bir müslüman ülkesi...başımdaki eşarbımdan çok,beynimdeki bilgilerimle ilgilenilse...hani biz laik bir ülke idik.biz diyor muyuz ki,müslümansan kapat başını diye...hayır.bunun tam tersi olsa,o zaman açık olmayı tercih eden arkadaşlarımıza baskı yapılsa kapat başını diye...acaba tepkileri ne olurdu???:aglayan:

bende bunu çok merak ediyorum

türbanlılara sınırlama ve yasak getiriliyor..onların ne düşündüğünü ne hissettiğini kimse bilemez
ayrıca bana göre kimse kimseden rahatsız olmuyor
etrafımıza bakınca gerçek hayatta hiç böyle bir problem yok
problemi yaratanlar acaba kaç öğrencinin hakkına girdiler ve bunun hesabını nasıl verecekler bilemiyorum
en yakınım kızkardeşim buna örnek
imam hatip mezunu.. okulda derece yaptı ilk 3'e girdi
onunla birlikte dereceye giren kızlar başlarını açıp yola devam ettiler ..şimdi çok güzel mesleklerin sahibi oldular
ama kız kardeşim inancından taviz vermediği için üniversiteye gidemedi...açmadı başını ve şimdi ev hanımı
okuma hakkını elinden alanlarada asla hakkını helal etmiyor
allahım en iyisini bilir ...inşallah ayaklarına dolanır

müslüman bir ülke..dinimiz islam ama gel görki inancını yaşamana izin yok

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
bende bunu çok merak ediyorum

türbanlılara sınırlama ve yasak getiriliyor..onların ne düşündüğünü ne hissettiğini kimse bilemez
ayrıca bana göre kimse kimseden rahatsız olmuyor
etrafımıza bakınca gerçek hayatta hiç böyle bir problem yok
problemi yaratanlar acaba kaç öğrencinin hakkına girdiler ve bunun hesabını nasıl verecekler bilemiyorum
en yakınım kızkardeşim buna örnek
imam hatip mezunu.. okulda derece yaptı ilk 3'e girdi
onunla birlikte dereceye giren kızlar başlarını açıp yola devam ettiler ..şimdi çok güzel mesleklerin sahibi oldular
ama kız kardeşim inancından taviz vermediği için üniversiteye gidemedi...açmadı başını ve şimdi ev hanımı
okuma hakkını elinden alanlarada asla hakkını helal etmiyor
allahım en iyisini bilir ...inşallah ayaklarına dolanır

müslüman bir ülke..dinimiz islam ama gel görki inancını yaşamana izin yok

bu durumda olan bir sürü insan var gerçekten çok üzücü çok

kSo

Daimi Üye
Tepki
5.908
ben bu türban olayının bu kadar büyütülmesine karşıyım herkez özgür olmalı ben kapalı değilim ama geçmişten günümüze çogumuzun annesi başörtüsü kullanır bir kere şimdimi sorun oldu anlamıyorum

ama sadece gözleri açıkta kalacak şekilde kapalı olunmasınada karşıyım yüz simasını görebilmeli insan bu her konuda sorun da olabilir kimin kim oldugu belli olmalı

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
ben bu türban olayının bu kadar büyütülmesine karşıyım herkez özgür olmalı ben kapalı değilim ama geçmişten günümüze çogumuzun annesi başörtüsü kullanır bir kere şimdimi sorun oldu anlamıyorum

ama sadece gözleri açıkta kalacak şekilde kapalı olunmasınada karşıyım yüz simasını görebilmeli insan bu her konuda sorun da olabilir kimin kim oldugu belli olmalı

bence de yüzü görünmeli mutlaka eskiden çarşaf giyen erkekler dolşaırmış ortada kim ne hırlı mı hırsız mı belli olmuyo öbür türlü ama eşarp pardesü giyilebilir tabiki

nazoeren

Daimi Üye
Tepki
2.261
ben kapalı bir insan olarak çarşafa ben de karşıyım.o kadar da değil,görünmesi haram olan yerlerimiz zaten kapalı...çarşaf abartı...

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
kızlar bı cok yerde sıze katılırken konu carsafa gelmesı sasırttı benı
ınsanın yasam bıcımı bu benım aılem annem ablam carsaflı ıkı ablam acık bıkınılı ıckı ıcen
yanı her telden var ama bırı nasıl mını etek gıyıyorsa bu bana ucsa sızede carsaf uc gelebılır
ama buna laf demek bıze dusmez o kısının gorusu hayat tarzı rahat ettıgı kıyafet
bu konuyu tesetture degılde sorunun ozune getırırsek daha ıyı olur arkadaslarım

Tepki
89
türbanın sakıncasını sorduğunda''siyasi simge''diyorlar.ben bunu çok saçma buluyorum.insanın siyasi görüşü olması suç mu?o halde bıyıklarını sarkıtmış olanlar da resmi daireler giremesin ve üniversiteye gidemesin.atatürk rozeti taşıyan da siyasi simge taşıyor o halde...bakın ne kadar saçma oluyor.kaldı ki zaten o allahın cezası politikler başımıza taktığımız tokaya dahi neredeyse türban diyecekler.tülbent,eşarp,yaşmak,başörtüsü bilmiyorlar,hepsine türban deyip bunları kullananları da üniversiteye almıyorlar.arkadaşlar,ister kızın,ister kızmayın ama;laikliğin bugünki hali dinsizliktir.atatürkün yapmaya çalıştığı laiklik bu değildi.dinin sosyal hayatı olumsuz etkilememsiydi.inancından dolayı kimsenin dışlanmamasıydı.şu an bunun tam tersi yapılıyor.ve bu türban yarası isteyerk kaşınıyor,yara yapılıyor.bir de buna laiklik deniyor.herkesin bildiği basit tanıma göre laiklik din ve devlet işlerinin b.ayrılmasıysa eğer,bakın ortaya ne çıkıyor...BİZİM KENDİMİZE AİT YASALARIMIZ YOK.yasalarımız avrupa ülkelerinden alınmadır.almanya yasası,italya,isviçre yasası.biz bunları kullanıyoruz.peki bu yasaların kaynağı nedir??????İNCİL...o halde bizimki din ve devlet işlernin b.ayrılması değil,müslümanlığın saf dışı bırakılmasıdır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar