Ünlü isimlerin Soma faciası ile alakalı mesajları

nk83

Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Tepki
83.598
Tarkan'dan Soma açıklaması

Ünlü sanatçı Tarkan, Soma'da yaşanan faciadan dolayı duyduğu üzüntüyü sosyal medya adresinden dile getirdi

fft2mm4941738.jpg

Dün geceki konserimden sonra haberdar olduğum Soma faciasıyla ilgili derin acı ve üzüntü içindeyim. Bu faciada hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.
Yıllardır maden ocaklarında çalışan işçilerin yaralandığına ve hayatlarını kaybettiklerine içimiz sızlayarak tanık olmaktayız.

İnsan hayatına ve emeğine değerin az olduğu ülkemizde, bu zorlu koşullarda çalışan isçilerin can güvenliğinin sağlanması ve bu kazaların bir daha olmaması için gerekli önlemlerin alınmasını temenni ediyorum.

Facia sonrası mucize beklemek yerine olası kazalara karşı tedbir alınıp bu faciaların engellenmesi gerek.
5373771fc3332022509cd289

fft2mm4942427.jpg

Cem Yılmaz: Kalbi olmayana sorumluluk verme

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Soma'da yaşanan maden ocağı faciasıyla ilgili Twitter hesabından başsağlığı mesajı paylaştı. Yılmaz'ın tweetindeki "Kalbi olmayan sorumluluk verme" ifadesi dikkat çekti

İşte Cem Yılmaz'ın o mesajı:

fft31_mf4942426.Jpeg

Rihanna'dan Soma duyarlılığı

Pop yıldızı Rihanna Soma'da yaşanan faciayı twitter hesabındaki profil fotoğrafıyla andı

fft2mm4941486.jpg

Barbados kökenli ABD’li pop yıldızı Rihanna, Soma’daki Soma Maden İşletmeciliği’nde ait madende meydana gelen faciaya duyarsız kalmadı. Rihanna, twitter hesabının arka planında büyük harflerle Soma yazan ve bir baret olan fotoğraf paylaştı.

Konu hakkında tweet atmayan Rihanna’nın gösterdiği duyarlılığa, Türk takipçilerinden de takdir tweetleri geldi.

5373771fc3332022509cd27f

5373771fc3332022509cd28b

Ünlü isimlerden duygu yüklü mesajlar!

Manisa'nın Soma İlçesi'nde olan kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Sosyal Medya Twitter'da Soma için ''SomadakiKardeşin DuanıBekliyor'' hashtagıyle yüzbinlerce dua mesajı atıldı.

unlu_isimlerden_duygu_yuklu_mesajlar14000532510_h1157744.jpg

Bu hashtag dünya gündeminde ilk sıralara yükseldi. İşte o mesajlardan bazıları...

Gökhan Tepe
Onca can..Allah rahmet eylesin. Allah ailelerine sabır versin.Dualarımız kurtulmayı bekleyenler için.

Eser Yenenler
Dualarımız Soma'da ulaşılamayan işçilerimiz için...

Ece Gürsel
Yerin yüzlerce metre altında, ümitle kurtarılmayı bekleyen Soma'lı madencilerimiz için dua edelim dostlar, Allah yardımcıları olsun...

Ece Erken
Dualarimiz Soma ile...

Kerim Uras
Soma madenindeki felaket çok büyük. Hepimizin başı sağolsun. Bir daha olmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerek.

Doğuş
Manisa'nın Soma ilçesinde yerin 2 km. altında kurtarılmayı bekleyen işçi kardeşlerimizin sağ salim ailelerine kavuşması için dua ediyoruz...

Demet Akalın
İnşallah daha çok can kurtulur

Yonca Lodi
Evlerine ateş düşen ailelere sabır dilerim.Allah yardımcınız olsun,ne söylesek boş...

Alp Kırşan
Butun dualarim vefat edenler ve kurtarilacak her bir insan icin, soma icin.

Ertem Şener
201 Şehit :(((( Maden ocağında yangın hala devam ediyor

Zeynep Mansur
Nefes almaktan göz yasimdan bile utaniyorum,Allah yardimcilari olsun ailelerin ve tum Türkiyenin basi sagolsun...

Yonca Evcimik
Soma'da hayatlarını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Dualarimiz kurtarilmayi bekleyenler için

Gökhan Özen
Bu acıya can dayanmaz.. Allah'ım sen yardım et..

Hande Yener
Manisa'da madende mahsur kalan işçilerimizin acil kurtarılmalarını diliyorum.. Allah onları korusun :((( Ailelerine bağışlasın...

Sıla
Başımız sağolsun. Yakınlarına sabır diliyorum.

Muharrem İnce
201 insan, 201 can, 201 evlat, baba, kardeş, amca, dayı... Canımız yanıyor.

Halil Sezai
Nasıl uyur ki bir insan? Nasıl canı zaten hep yanarken,birde başka annenin, eşin, dostun, çocuğun canı yanarken uyur..Çok utanıyorum..

Ceyda Düvenci
Bugün heryer karanlık... Güneş yok... Tadım yok... Gülesim yok... Kac yuva söndü... Kaç çocuk babasız... Kaç kadın başı boş kaldı...bugün...

Fazıl Say
Soma'daki kazada hayatini kaybedenlerin yakinlarina bassagligi ve sabir dilerim.

Burcu Esmersoy
icimde buyuk bir sıkıntı, bogazimda koca bir dugum, gozumde yas.. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabir versin..

Acun Ilıcalı
Acımız çok büyük. Ülkemizin başı sağolsun.

Müfid Yüksel
Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah (C.C)'tan Rahmet niyaz ediyorum.

Gizem Özdilli
Ekmek parasi icin gocup gittiler... cogu topragin altinda hala....bir mucize olsa ..dua ,yurekten dua..

Hamdi Alkan
Karıncalar gibi çalışırken yitip giden kardeşlerimin mekanı cennet olsun...Mahsur kalanların bir an önce kurtulması için #SomayaDuaEdelim

Mustafa Sandal
Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kayıpların sağ bulunması için dua edelim Allah yardımcıları olsun

Hande Kazanova
Allah yardım etsin, çok zor içim acıdı. Ölen işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve bekleyenlere sabır ve umut diliyorum.

Hidayet Türkoğlu
Mahsur kalanlara da sabır ve güç diliyorum. Allah en kısa zaman da sevdıklerine kavuştursun

İclal Aydın
Allahım gidenlerden rahmetini kalanlardan merhametini esirgemesin,dualarımızı kabul etsin. Türkiye'nin karanlık gecesi...

5373639fc3332022509cd0de

5373639fc3332022509cd0dc

5373639fc3332022509cd0d8

5373639fc3332022509cd0d0

53733e87c3332022509cce07

Cnntürk /Haber7 / Posta /

OP
nk83

nk83

Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Tepki
83.598
53733e87c3332022509cce25

53733e87c3332022509cce29

53733e87c3332022509cce2d

CNNTÜRK

1400140015828.jpg

Bülent Ersoy: Her türlü yardıma hazırım

Diva Bülent Ersoy, Soma’da yaşanan faciaya sessiz kalmadı.

Türk müziğinin usta ismi Soma'da vefat eden maden işçilerinin ailelerine maddi ve manevi her türlü yardıma ve yükümlülükleri riyasız olarak yerine getirmeye hazır olduğunu belirtti.

Bülent Ersoy, Soma'da yaşanan faciada hayatlarını kaybeden maden işçileri için Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi ve tüm Türk milletinin başı sağolsun dedi.

Sabah

OP
nk83

nk83

Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Tepki
83.598
948438_detay.jpg

Aerosmith'ten Soma mesajı

Soma'daki maden kazası sonrası Aerosmith, mesaj yayınladı

BKM, MAP ve konseri iptal edilen Aerosmith'in Soma'daki maden kazasıyla ilgili mesajı şöyle;

"BKM ve MAP olarak Ulusal Yas nedeniyle Aerosmith konserimiz gerçekleştirilemeyecektir.
Aerosmith’in solisti Steven Tyler “Bu sabah Soma Manisa’daki madende gerçekleşen korkunç kazanın haberiyle uyandım. Dualarım hayatını kaybedenler, hala mahsur kalanlar ve aileleri ile. Türk insanlarını kalbimizde tutuyor, oldukça üzgün bir ulusun üç günlük yasını saygıyla karşılıyoruz. ”

Grubun bas gitaristi Tom Hamilton “Grubun tüm üyeleri Soma’da kaybettiğimiz madenciler için üzgün. Kalplerimiz ve dualarımız, hayatını kaybeden ve yaralananların aileleriyle olacak. Madende mahsur kalanların sağ salim kurtarılmasını umuyoruz.”

Grubun gitaristi Brad Whitford, “Sevdiklerini kaybeden ailelerin, hayatını kaybedenlerin iş arkadaşlarının ve Türk halkının acısını paylaşıyorum.” Grubun diğer gitaristi Joe Perry, “Bu korkunç olayda hayatını kaybeden ve yaralanan işçiler ile aileleri için derin bir üzüntü duyuyorum. Haberi alır almaz Amerika’daki eşimi aradım. Ben ve ailemin duaları hayatını kaybeden ve yaralanan işçiler ve onların aileleri ile. Sözcükler, duyduğum acıyı ifade edemez.

Grubun davulcusu Joey Kramer ise “Türkiye’deki trajediden etkilenen herkese baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Kalplerimiz ve dualarım sizlerle.”

Şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine ise başsağlığı ve sabır diliyoruz. Şu anda hala mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ediyoruz.

Saygılarımızla, BKM ve MAP"
HT Magazin

OP
nk83

nk83

Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Tepki
83.598
Dünya yıldızları Soma için ayakta

Türkiye'nin acısını paylaştılar...

Soma'da meydana gelen maden faciasına dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna da duyarsız kalmadı. Twitter hesabındaki arka plan fotoğrafını SOMA yazısıyla güncelleyen Rihanna'nın bu hareketi takdir topladı.

ÜNLÜ İSİMLERİN SOMA MESAJLARI

Barbadoslu şarkıcı profil fotoğrafında da Nijerya'da Boko Haram örgütü tarafından kaçırılan 276 kızın ailelerine geri verilmesiyle ilgili bir mesaja yer veriyor. Ünlü şarkıcı Rihanna, profil fotoğrafında bu olaya yönelik olarak "Kızlarımızı şimdi geri getirin" sloganını kullanıyor.

948318_detay.jpg

Rihanna 23 Ekim 2011'de Van'da meydana gelen depremin acısına da ortak olmuştu. Rihanna, o dönemde de Twitter sayfasında "We’re praying for all of you Turkey #Pray4Turkey” (Hepimiz sizin için dua ediyoruz Türkiye) mesajını paylaşmıştı.

Russell Crowe'dan destek

948318_f6e2c5c7b454a098769e9b8508b48d9d.jpg

The Water Diviner adlı filminin bir bölümünü Türkiye'de çeken Russell Crowe'dan da Soma halkına destek geldi. Crowe, Twitter sayfasında "Türkiye'den gelen trajik haberi şimdi duydum. İlgili aileler için çok üzgünüm" notunu paylaştı

Ünlü manken Lara Stone da tıpkı James Franco gibi bu notu Instagram sayfasında paylaştı.

948543_detay.jpg

Ünlü aktör James Franco da Soma'daki maden faciasına duyarsız kalmadı.

Franco, Instagram sayfasında siyah bir fon üzerinde "Kara Gün" Türkiye için dua edin" notunu paylaştı.

OP
nk83

nk83

Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Tepki
83.598

Demet Akalın'dan 'Soma'ya 2 TIR yardım

Demet Akalın ve eşi Okan Kurt Soma'da yaralanan ve hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine de yardım eli uzattılar

fft31_mf4948659.Jpeg

OP
nk83

nk83

Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Tepki
83.598
1400324423239.jpg

Tümer Metin'den göz yaşartan jest

Madenci oğlu Tümer Metin, "Çizmem sedyeyi kirletmesin" diyen işçinin borcunu üstlendi.

Eski futbolcundan göz yaşartan jest. Bir maden işçisinin oğlu olan Tümer Metin, katıldığı bir programda, üzücü açıklamalarda bulundu.

1983'te 263 madencinin can verdiği Kozlu faciasına tanık olan Metin, "7 yaşındaydım. Yıllarca yanık et kokusu burnumdan gitmedi" dedi.

Tümer Metin, Soma'dan yaralı kurtulan ve "Çizmem sedyeyi kirletmesin" diyen Murat Yalçın'ın ev borcunu üstlendi. Yalçın, teklifini nazikçe reddetse de, Tümer, işçiyi ikna etti.

---------
1400322915102.jpg

Justin Timberlake'ten Soma'ya destek

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde yaşanan ve Türkiye’yi yasa boğan Soma felaketi, dünya gündeminde de yer almaya devam ediyor.

26 Mayıs'ta Türkiye'de konser vermeye hazırlanan Justin Timberlake, Twitter hesabından attığı tweet ile buradaki gündemi takip ettiğini ve ne kadar üzgün olduğunu dile getirdi.

Timberlake mesajında "Duyduğumuz Soma Madeni trajedisi çok üzücü. Kalbim, Türkiye'de bütün vefat edenlerle ve etkilenen aileleriyle." sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Sabah

OP
nk83

nk83

Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Tepki
83.598
949301_detay.jpg

Sarayda kara isyan

Dizi setlerinde de Soma’daki maden faciasında can kaybına neden olan ihmalleri protestolar ve Somalılara destek eylemleri devam ediyor

Muhteşem Yüzyıl dizisinin ekibi sette Soma’daki faciayı protesto etti. Aralarında Pelin Karahan, Engin Öztürk, Sarp Akkaya, Aras Bulut İynemli’nin de olduğu oyuncular yüzlerini siyaha boyadı ve ellerindeki kartona “Kader değil Soma” yazıp bu fotoğraf karesini paylaştılar.

Habertürk

mustafa-sandal-ve-ailesi-soma-icin-114004.jpg

Mustafa Sandal ve ailesi Soma şehitleri için bu tshirtleri giydi

Antalya'da vereceği konseri iptal eden Mustafa Sandal, ailesiyle birlikte bu tshirtleri giydi.

Sanatçı Mustafa Sandal, ülkemizi büyük üzüntüye boğan Soma'daki maden faciasında şehit olan işçiler için ailesiyle birlikte ''Dualarımız Soma şehitlerine. Unutmayacağız'' cümlesini tamamlayan tshirtler giyerek poz verdi. 2 oğlu ve Sırp asıllı eşi Emina ile verdiği bu pozu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Ülkemizi yasa boğan Soma'daki maden kazasına duyarlı olan sanatçılar birer birer konserlerini iptal ediyor. Mustafa Sandal ise 17. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği kapsamında vereceği konseri iptal ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Kaynak : En Son Haber

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar