incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
- 3 tane yufka
- 3 tane haşlanmış patates
- 1 büyük kâse kaşar peynir rendesi ve lor karışımı
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- Un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hazırlanması:
- Patatesleri haşlayın ve ılındıktan sonra soyup, rendeleyin.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, lor, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
- Tereyağını eritin ve sıvıyağla karıştırın. Bir tane yufkayı tezgâhın üzerine serin. Her tarafını yağlayın ve elekle (ya da tel süzgeçle) göz kararı un eleyin.
- Yufkanın yarısını içe doğru katlayın ve tekrar yağlayıp unlayın.
- Kenar kısımlarından iki parmak içe doğru katlayın ki rulo yaptığımızda düzgün olsun.
- Yufkanın üzerine bolca iç harçtan koyun ve rulo olarak sarın.
- Dilimleyip yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye börekleri dizin. Yağ karışımı olan kabınızda az miktarda yağ kalacak, üzerine bir - iki kaşık su ekleyip, fırçayla böreklerin üzerine sürün.
- 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Benden notlar;
- İçerisinde kaşar peyniri ve tereyağı olduğu için sıcak servis yapın.
- Yağ miktarı fazla gelmiyor. Üzerine un serpildiği için yağı çekiyor.
- Bir de üzerine mutlaka yağ sürün, yumurta sarısı sürmeyin. Yağ farklı bir lezzet veriyor.
- Ve son olarak çok bereketli bir börek olduğunu söyleyeyim::)))