Unlu kıyır kıyır börek - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler:



  • 3 tane yufka
  • 3 tane haşlanmış patates
  • 1 büyük kâse kaşar peynir rendesi ve lor karışımı
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • Un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz













Hazırlanması:


  • Patatesleri haşlayın ve ılındıktan sonra soyup, rendeleyin.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, lor, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  • Tereyağını eritin ve sıvıyağla karıştırın. Bir tane yufkayı tezgâhın üzerine serin. Her tarafını yağlayın ve elekle (ya da tel süzgeçle) göz kararı un eleyin.
  • Yufkanın yarısını içe doğru katlayın ve tekrar yağlayıp unlayın.
  • Kenar kısımlarından iki parmak içe doğru katlayın ki rulo yaptığımızda düzgün olsun.
  • Yufkanın üzerine bolca iç harçtan koyun ve rulo olarak sarın.
  • Dilimleyip yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye börekleri dizin. Yağ karışımı olan kabınızda az miktarda yağ kalacak, üzerine bir - iki kaşık su ekleyip, fırçayla böreklerin üzerine sürün.
  • 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.



Benden notlar;
  • İçerisinde kaşar peyniri ve tereyağı olduğu için sıcak servis yapın.
  • Yağ miktarı fazla gelmiyor. Üzerine un serpildiği için yağı çekiyor.
  • Bir de üzerine mutlaka yağ sürün, yumurta sarısı sürmeyin. Yağ farklı bir lezzet veriyor.
  • Ve son olarak çok bereketli bir börek olduğunu söyleyeyim:::))))
ALINTI
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Teşekkürler canım :hhhhhh:

Görüntü harika, tat olarakda güzelmiş gibi geldi bana sanki:)
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.274
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
te6qu31ri9qa1.gif
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst