Malzemeler:
.200 gr tereyağ
.200 gr iyi kaliteli bitter çikolata
.250 gr toz şeker
.5 adet yumurta
.1 çorba kaşığı un
Ganaj:
.200 gram bitter çikolata
.1 su bardağı çiğ krema
Yapılışı:
.Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.18 veya 20 cm'lik -tercihen kelepçeli- yuvarlak kek kalıbınıza yağlı kağıt serin.
.Tereyağ ve çikolatayı minik minik parçalara bölün ve birleştirerek,ben mari usulü eritin. (İyice erisin.Pürüzsüz bir kıvamda olması gerekiyor) Eridikten sonra,hafifçe ılınmasını bekleyin.
.Karışımı bir kaba alıp,üzerine şeker ilave edin.1-2 dakika karıştırın.
.1 yumurtayı küçük bir kaba kırarak,hafifçe çırpın ve karışımın üzerine ilave edin.Aynı işlemi yumurtalarınız bitene dek tekrarlayın.
.1 çorba kaşığı unu ekleyip,karıştırın.
.Kek kalıbınıza dökerek,önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
.Son beş dakika,fırınızın başından ayrılmayın.Üstü hafif çıtır ve çatlamış olacak.İçi ise daha titrek ve sıvı kalacak.
.Piştikten sonra kekinizi en az 2 saat buzdolabında bekletin.
(En iyi sonuç için,bir gece bekletin)
Ganaj İçin:
.Kremayı tencereye alıp,ısıtın. (Kaynatmayın)
.Çikolatayı parçalayın.Isınan kremaya ekleyin ve iyice eritin.
.Pürüzsüz bir kıvam aldığında,hafif ılıtarak,dilimlediğiniz kekin her tarafını kaplayın.
Afiyet olsun.