Unsuz Kek

you_know

Aktif Üye
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
54
Tepki
167
Puan
33
Yaş
40
Konum
istanbul
IMG_2631.JPG


Malzemeler:
.200 gr tereyağ
.200 gr iyi kaliteli bitter çikolata
.250 gr toz şeker
.5 adet yumurta
.1 çorba kaşığı un

Ganaj:
.200 gram bitter çikolata
.1 su bardağı çiğ krema

Yapılışı:

.Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.18 veya 20 cm'lik -tercihen kelepçeli- yuvarlak kek kalıbınıza yağlı kağıt serin.
.Tereyağ ve çikolatayı minik minik parçalara bölün ve birleştirerek,ben mari usulü eritin. (İyice erisin.Pürüzsüz bir kıvamda olması gerekiyor) Eridikten sonra,hafifçe ılınmasını bekleyin.
.Karışımı bir kaba alıp,üzerine şeker ilave edin.1-2 dakika karıştırın.
.1 yumurtayı küçük bir kaba kırarak,hafifçe çırpın ve karışımın üzerine ilave edin.Aynı işlemi yumurtalarınız bitene dek tekrarlayın.
.1 çorba kaşığı unu ekleyip,karıştırın.
.Kek kalıbınıza dökerek,önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
.Son beş dakika,fırınızın başından ayrılmayın.Üstü hafif çıtır ve çatlamış olacak.İçi ise daha titrek ve sıvı kalacak.
.Piştikten sonra kekinizi en az 2 saat buzdolabında bekletin.
(En iyi sonuç için,bir gece bekletin)

Ganaj İçin:

.Kremayı tencereye alıp,ısıtın. (Kaynatmayın)
.Çikolatayı parçalayın.Isınan kremaya ekleyin ve iyice eritin.
.Pürüzsüz bir kıvam aldığında,hafif ılıtarak,dilimlediğiniz kekin her tarafını kaplayın.

Afiyet olsun.
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
cok sevdigim hamarat arkadasimin blogunda gördüm bu tarifi sanki
cikolatayida fazla sevmem ama lezzetli görünüyo
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst