Üzümlü ve fındıklı paskalya çöreği
Malzemeler: 500 gr un/ 1 küçük paket kuru maya/ 150 gr toz şeker/ 125 gr tereyağı/ 2 yumurta/ 1 çorba kaşığı mahlep/ 150 ml ılık su/ 1 tutam tuz/ Yarım su bardağı fındık/ Yarım su bardağı kuru üzüm
Üzeri için: 1 yumurta sarısı
*-*-*-*
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.
Elenmiş un, ma ya, tuz, şe ker ve mah le bi hamur yoğurma kabında harmanlayın.
Eritilmiş tereyağı, yumurta ve su ilave ederek, biraz yumuşak bir hamur yoğurun. Üzüm ve fındığı ekleyip tekrar yoğurun. Kabarması için 30 dakika bekletin.
Kabaran hamuru üç ayrı bezeye ayırın. Unlanmış tezgah üzerinde avuçlarınızla, orta kısmı kalın, uçlara doğru incelen uzun şeritler el de edin.
Üç parçayı ucundan birleştirip, saç örgüsü yapın. Uçlarını daire şeklinde birleştirip, yağlanmış fırın tepsisine alın. Hamurun yayılmaması için ortasına küçük bir kavanoz veya ısıya dayanaklı cam kase yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık ser pin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp ılındırın. Dilimleyip servis yapın.
Milliyet