Aşk Sancısı
Daimi Üye
Kek Kısmı için Malzemeler
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı günlük süt
1 su bardağı mısırözü yağı
2 su bardağı beyaz un
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Vanilyalı Puding İçin Malzemelerimiz
1 litre günlük inek sütü
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı beyaz un
1 paket vanilya tozu
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Önceden hazırladığımız malzemelerimizden yumurtamızı derin bir kaba alıyoruz. Sonrasında içine şekerimizi ilave ediyoruz. Yumurta köpürene kadar çırpıyoruz. Köpüren yumurtamıza sütü ve sıvı yağımızı ilave ediyoruz.
Malzememiz karıştıktan sonra içine daha önceden rendelediğimiz limon kabuğumuzu ekliyoruz. Vanilyayı malzememize ekliyoruz. Kakaomuzu eleyerek malzemeye ilave ediyoruz.
Aynı şekilde malzemeye unu ve kabartma tozunu da eleyerek ekliyoruz. Tüm malzemeyi çırpmaya başlıyoruz.
Hazır hale gelmiş malzememizi önceden tereyağı ile yağladığımız tepsimize döküyoruz. Daha sonra bu malzememizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 - 25 dakika pişiriyoruz.
Kekimizi kürdan testi yaparak fırından çıkarıyoruz.
Kekimize sıkma aletinin arka kısmıyla delikler açıyoruz. Delik açarken çıkardığımız kek parçalarını bir kaba alıyoruz.
Pudingimizi hazırlamaya başlayabiliriz.
Nişastamızı ve unumuzu eleyerek tencereye alıyoruz. Şekeri ve vanilyayı da malzemeye ekliyoruz. Karıştırarak 1 litre sütümüzü de ilave ediyoruz.
Malzememizi karıştırdıktan sonra orta ateşte alıyoruz ve yine karıştırarak pişiriyoruz. Pudingimiz kaynamaya başladıktan sonra tereyağını ilave edebiliriz.
Tereyağı eridikten sonra ocağı kapatıp pudingi ılımaya bırakıyoruz.
Pastamızın hazırlanışına geçebiliriz.
Kekimize açtığımız deliklerden içeri ılımış pudingimizi döküyoruz. Daha sonra kekimizin üzerine yayarak pudingle kaplıyoruz.
Kekimize delikler açarken çıkardığımız ufak kek parçalarını rondodan geçirerek ufalıyoruz. Ve ufalanan kekleri pastamızın üzerine serpiyoruz.
Buzdolabında en az 1 gece beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…
ALINTIDIR..