Velibah (Patatesli sac böreği)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.304
Tepki
83.577
Puan
113
Konum
İstanbul


Velibah (Patatesli sac böreği)

Malzemeler

1 kg buğday unu
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
Aldığı kadar su
Yeteri kadar tuz

İç malzemeleri için

1,5 kg patates
Üzerine sürmek için istendiği kadar tereyağı

Hazırlanışı

Un , maya tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur. Kabarıncaya kadar bekletilir. Patates haşlanır, pütürsüz hale gelene kadar ezilir. Tuz ve terayağı ile karıştırılır. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapılır. Patates, hamurların içine yerleştirilir ve elle açılır. Sac üzerinde pişirildikten sonra tereyağı sürülerek servis yapılır. (sade pekmez veya balla da yenilebilir.)

Alıntı



 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Gerçektende harika görünüyor:huhuu:Adana yöresinin sıkmasına benziyor aynı:cikolata::cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst