Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Velibah (Patatesli sac böreği)
Malzemeler
1 kg buğday unu
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
Aldığı kadar su
Yeteri kadar tuz
İç malzemeleri için
1,5 kg patates
Üzerine sürmek için istendiği kadar tereyağı
Hazırlanışı
Un , maya tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur. Kabarıncaya kadar bekletilir. Patates haşlanır, pütürsüz hale gelene kadar ezilir. Tuz ve terayağı ile karıştırılır. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapılır. Patates, hamurların içine yerleştirilir ve elle açılır. Sac üzerinde pişirildikten sonra tereyağı sürülerek servis yapılır. (sade pekmez veya balla da yenilebilir.)
Alıntı