Velilere skandal mesaj

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Velilere skandal mesaj

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ailelere uyarı mesajı: "Kız çocuklarınızı kontrol altına alın, erkeği rahat bırakın."

velilere-skandal-mesaj-3540857-640x360.jpg

Milliyet'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci velilerine attığı mesajla kız çocuklarının kontrol altına alınmasının ve izlenmesinin uzun vadede problemli davranışları çözeceğini belirtirken, erkek çocuklarda ise soruna yol açtığını bildirdi.

“KIZ ÇOCUKLARI KONTROL ALTINA ALIN”
MEB Mobil Bilgi Servisi olan ve velilere e-okul sisteminde üretilen devamsızlık, sınav tarihi, not sistemi gibi bilgilerin yanısıra ‘yararlı bilgilerin’ de paylaşıldığı 8383 numarasından ailelere ilginç bir mesaj gönderildi. Genelde öğrencilerin durumuyla ve velilerin tutumlarıyla ilgili tavsiyelerin paylaşıldığı adresten velilere giden mesaj, ailelerin de tepkisine yol açtı.

REHBER ÖĞRETMENLER HAZIRLADI
Milli Eğitim Bakanlığı, “Anne-babanın izleme ve kontrol çabalarını artırması, erkek çocukların uzun vadede daha fazla problemli davranış göstermelerine neden olurken, kız çocukların problemli davranışlarının azalmasını sağlamaktadır. Çocuğunuza vereceğiniz tepki onun cinsiyetine göre farklı sonuçlara yol açabilir.” şeklinde gönderdikleri mesajın uzman psikologlar ve rehber öğretmenler tarafından hazırlandığını söyledi.

Mynet

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.922
8383 bana da çok sık mesaj atar ama henüz böyle bir mesajla karşılaşmadım.
Aslı var ise eshefle kınıyorum. El atmaları gereken konu bu mu kaldı?

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
boyle bır konunun aslı olacagını sanmıyorum
bence her ebeveyn kız erkek farketmez bırebır cocugunu takıp etmelı

füreyya

Daimi Üye
Tepki
2.320
erkek çocuğu rahat bırakın lafı bir derece doğru.
erkek çocuğum yok ama erkek yeğenim var. daha farklı oluyor.
ilgiden sıkılıyor. sıkboğaz edilmeye hiç gelmiyor oğlanlar.
ama mesaj ne anlamda söylüyor bilmiyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar