Visne Soslu Kek-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
MALZEMELER:
  • Iki yumurta.
  • Bir su bardagi süt.
  • Bir su bardagi seker.
  • Yarim su bardagi siviyag.
  • Kabartma tozu ve vanilya.
  • Bir tane visne konservesi.
  • Aldigi kadar un.
SOSU:
  • Konserveden suzdugunuz visne suyu.
  • Üc yemek kasigi nisasta ve üc yemek kasigi seker
  • . Kisik ateste koyulasana kadar ve devamli karistirarak pisirin.
YAPILISI:
  • Yumurta ve seker cirpilir,süt ve sivi yag,vanilya ilave edilir.En son un ve kabartma tozu koyup karistirilir.Konserve visneler suzulur,suyu ayrilir sakin dökmeyin.Yaglanmis firina dayanikli borcama hazirladiginiz keki dokun,uzerine suzdugunuz visneleri serpistirin.180° derece firinda alti ve ustu kizarana kadar pisirin.Pelte haline getirdiginiz sosu, sogumus olan kekin uzerine sicakke dokun.Afiyet olsun…

alinti
kik+006.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst